Pianistė Guoda Gedvilaitė su draugais kviečia į Claros Schumann saloną

Lietuvos nacionalinės filharmonijos Mažojoje salėje sausio 19-ąją duris atvers „Claros Schumann salonas“. Tai – pianistės Guodos Gedvilaitės sumanytas naujų išraiškos formų koncertų ciklas.

„Claros Schumann salonas“ nukels į XIX amžių.<br>R.Kunskės nuotr.
„Claros Schumann salonas“ nukels į XIX amžių.<br>R.Kunskės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2017, 2:19 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 6:08 AM

„Koncertų cikle XIX a. muzikai Clara ir Robertas Schumannai, Johanessas Brahmsas, Felixas Mendelssohnas-Bartholdy, Ferencas Lisztas, Fryderykas Chopinas, Niccolò Paganini, taip pat rašytojai George Sand, Honoré de Balzacas, Alexandre’as Dumas, Hansas Christianas Andersenas, dailininkas Eugène’as Delacroix, aktorė Marie Dorval ir kitos istorinės asmenybės atgis ir susitiks su publika. Salone skambės ne tik muzika – bus skaitoma poezija, bendrausime su svečiais. Taigi, klausytojai ir žiūrovai čia taps veiksmo dalyviais. Viliamės, kad jie patikės atsidūrę XIX amžiuje“, – intrigavo G.Gedvilaitė.

Pirmame šio ciklo koncerte dalyvaus Jo Didenybė Prūsijos karalius Frydrichas Vilhelmas IV su sutuoktine Bavarijos princese Elžbieta, C. ir R.Schumannai, F.Mendelssohnas-Bartholdy su žmona Cécile Charlotte. Hansas Christianas Andersenas skaitys savo pasakas.

„Vakaras vyksta 1843 metais, tad siūlome mobiliuosius telefonus palikti namuose ir pasinerti į XIX amžiaus neskubrią laiko tėkmę...“ – kvietė pianistė, koncertuosianti su Čiurlionio kvartetu ir pianistu Joriu Sodeika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti