Dainininkas Dmitrijus Chvorostovskis: nelaimė viena nevaikšto

Garsųjį rusų baritoną Dmitrijų Chvorostovskį (54 m.), ne kartą koncertavusį Lietuvoje, su Kauno miesto simfoniniu orkestru įrašiusį kompaktinę plokštelę, persekioja nelaimės – su sunkia onkologine liga kovojantis dainininkas praėjusių metų gruodį susirgo plaučių uždegimu ir atsidūrė vienoje Sankt Peterburgo ligoninių. Iki šiol jam nepavyko pasveikti.

Operos baritonas D.Chvorostovskis kovoja su onkologine liga.<br>T.Bauro nuotr.
Operos baritonas D.Chvorostovskis kovoja su onkologine liga.<br>T.Bauro nuotr.
D.Chvorostovskis (viduryje) su tėvais.<br>Nuotr. iš „facebook.com“
D.Chvorostovskis (viduryje) su tėvais.<br>Nuotr. iš „facebook.com“
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 16, 2017, 7:11 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:22 AM

„Dima vis dar ligoninėje, tačiau nenukabina nosies, kovoja. Kadangi jo organizmas labai nusilpęs po įvairiausios chemijos, net mažiausias peršalimas jam kelią didžiulį pavojų. Medikai kol kas neranda, kaip susidoroti su plaučių uždegimu. Mes labai nerimaujame, nuolat susiskambiname. Mums su žmona taip pat ne viskas sklandu. Persirgome gripu, man padarė akies operaciją. Bet mes jau seni, nėra ko norėti“, – pasidalijo įrašu socialiniame tinkle dainininko tėvas.

Nelaimės persekioja ne tik Dmitrijų, bet ir jam artimus žmones. Prieš metus netikėtai mirė jo pirmoji žmona Svetlana, su kuria jiedu susilaukė dviejų vaikų – sūnaus Danilos ir dukters Aleksandros. Praėjusią vasarą D.Chvorostovskis neteko bičiulės ir savo direktorės, spaudos atstovės Jelenos Nedosekinos. Moteris mirė nuo tos pačios ligos, su kuria kovoja jis pats.

O šiomis dienomis neliko ir artisto pirmosios mokytojos – pedagogės, nusipelniusios meno veikėjos iš Krasnojarsko Jekaterinos Jofel. Ji mirė sausio 10-ąją eidama 94-uosius metus

„Seniai jam sakiau – iškart, kai tik diagnozavo ligą, – kad daugelis mūsų pažįstamų paliks šį pasaulį anksčiau už jį, – parašė D.Chvorostovskio draugas. – Direktorė Lena, Aleksandrovo ansamblis, pirmasis pedagogas… Praėjusių metų pabaigoje mus su žmona partrenkė automobilis – patys galėjome patekti į tą sąrašą. Dima stiprus – manau, įveiks tą negandą. Dešimt dienų praleidome reanimacijos skyriuje, po to mėnesį Majamyje. 100 km greičiu į mus įsirėžė sunkvežimiukas, net nepristabdė. Aš ant riedučių, žmona – ant dviračio. Gerai, kad buvo daug liudytojų, ir jis nenuvažiavo. Per stebuklą likome gyvi.“

Kaip jau rašyta, antrus metus operos baritonas D.Chvorostovskis kovoja su onkologine liga. 2015 m. birželį jam diagnozuotas smegenų auglys. Dėl judesių koordinavimo problemų artistas atsisakė dalyvauti visuose spektakliuose.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.