Įvertinkite parodoje: ar sumaniai panaudotos europinės lėšos kultūrai?

Sausio 18 d. 11 val. Kultūros ministerijos galerijoje atidaroma mobili paroda „Žmonės ir galimybės“, kurioje bus pristatytos sėkmingos investicijų į kultūrą patirtys – Europos ekonominės erdvės (EEE) finansinių mechanizmų paramos lėšomis Lietuvos ir užsienio šalių organizacijų įgyvendinti projektai.

Net trys iš dešimties parodoje pristatomų sėkmingiausių projektų – Lietuvos kultūros organizacijų iniciatyvos.
Net trys iš dešimties parodoje pristatomų sėkmingiausių projektų – Lietuvos kultūros organizacijų iniciatyvos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2017, 12:47 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:57 AM

„Žmonės ir galimybės“ – tai dinamiška, keliaujanti paroda, kuri iliustruoja išskirtinius Europoje įgyvendintus meno ir kultūros paveldo projektus. Parodos eksponavimui ne atsitiktinai pasirinktas fotografijos formatas. Ši vizualinio meno rūšis išryškina esminę tarptautiniu mastu įgyvendintų projektų sąsają ir pagrindinę idėją – investicijos į kultūrą sėkmingiausios, kai jų centre atsiduria žmonės.

Parodoje pristatomi Lietuvos organizacijų sėkmingai įgyvendinti projektai, realizuoti Europos ekonominės erdvės (EEE) finansinių mechanizmų paramos ir Kultūros ministerijos indėlio į projekto administravimą bei priežiūrą dėka. EEE mechanizmas, remdamas kultūros sritį, investuoja į ilgalaikius projektus net 14-oje Europos Sąjungos šalių.

Kultūros ministerija, siekdama efektyviai panaudoti finansinę paramą, koncentravosi į profesionalaus meno plėtrą regionuose, tarptautinį kultūrinį bendradarbiavimą ir kultūros paveldo atgaivinimą. Iš viso finansuota 30 projektų, kuriems skirta 10,5 mln. eurų EEE finansinio mechanizmo ir Lietuvos valstybės biudžeto parama.

Net trys iš dešimties parodoje pristatomų sėkmingiausių projektų – Lietuvos kultūros organizacijų iniciatyvos. Tai Rytų Europos žydų kultūros ir istorijos tyrimų centro sukurta mobilioji programėlė „Discover Jewish Lithuania“ bei edukacijos, rezidencijų ir parodų centro „Rupert“ viešinta tarpdisciplininio meno paroda visuomenei aktualiomis depresijos ir pažeidžiamumo temomis.

Tarpdisciplininę parodą papildė paskaitų ciklas bei kūrybinės, visuomenę įtraukiančios dirbtuvės. O VšĮ „Vikingų kaimas“, atsakinga už kultūrinės edukacijos plėtrą, sukūrė net du mobilius, VIII-XII a. laikotarpį reprezentuojančius, gyvosios istorijos muziejus moksleiviams.

Paroda „Žmogus ir galimybės“ Kultūros ministerijoje bus atvira visuomenei nuo sausio 18 d. iki vasario 18 d., o parodos koordinavimo darbus iš ministerijos perėmus Norvegijos ambasadai, tikslią informaciją ir kitas parodos eksponavimo vietas bei datas bus galima rasti: www.norvegija.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.