Gimtadienio proga – Kauno miesto simfoninio orkestro dovana klausytojams

Praėjus gražiausioms metų šventėms, Kauno miesto simfoninis orkestras visus kviečia į dar vieną šventinį vakarą. Kolektyvas gimtadienio proga parengė įspūdingą muzikinę dovaną savo ištikimiems klausytojams ir muzikos gurmanams. Ją jis įteiks vasario 3 d., penktadienį, Kauno valstybinėje filharmonijoje. Neužmirštamas emocijas orkestras dovanos kartu su pianistu Kasparu Uinsku. Prie dirigento pulto stos ne vienerius metus vyriausiuoju orkestro dirigentu buvęs maestro Modestas Pitrėnas.

Nepamirštamas emocijas Kauno miesto simfoninis orkestras dovanos su pianistu K.Uinsku (kairėje) ir dirigentu M.Pitrėnu.
Nepamirštamas emocijas Kauno miesto simfoninis orkestras dovanos su pianistu K.Uinsku (kairėje) ir dirigentu M.Pitrėnu.
Kauno miesto simfoninis orkestras gimtadienio proga parengė muzikinę dovaną klausytojams.
Kauno miesto simfoninis orkestras gimtadienio proga parengė muzikinę dovaną klausytojams.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 3:33 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:42 PM

K.Uinskas groti fortepijonu pradėjo būdamas šešerių savo gimtajame mieste Druskininkuose. Aukštosios mokyklos studijas pradėjo Varšuvos Fryderyko Chopino muzikos akademijoje, o 2001 m. – pasaulinio garso Juilliardo menų mokykloje Niujorke (JAV). Kaip solistas jis aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje. Muzikos recenzentai ypač pabrėžia muzikanto interpretacijas, kurias ženklina turtinga vaizduotė, išraiškos priemonių gausa, sugebėjimas laisvai ir tiksliai realizuoti sumanymą. 2008 m. Lietuvos Respublikos kultūros ministerija atlikėjui skyrė valstybinę stipendiją tarptautinei koncertinei veiklai. Koncerto dieną solistas klausytojams dovanos Piotro Čaikovskio Koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 b-moll, op.23.

Kauno miesto simfoninis orkestras džiaugiasi turėdamas progą pasirodyti diriguojamas vieno ryškiausių mūsų šalies dirigentų maestro M.Pitrėno. 1995–1996 m. chorinį ir operinį dirigavimą jis studijavo Zalcburgo Mozarteume. Lietuvos muzikos akademiją jis baigė du kartus: 1997 m. chorinio dirigavimo studijas prof. Liongino Abariaus klasėje, 2002 m. – simfoninio bei operinio dirigavimo studijas prof. Juozo Domarko klasėje. 2002–2004 m. toje pačioje mokslo įstaigoje tęsė meno aspirantūros studijas.

Už indėlį į Latvijos muzikinę kultūrą 2010 m. M.Pitrėnas pelnė Latvijos muzikinį prizą, o jau 2011 m. jam buvo įteiktas Latvijos prezidento Valdžio Zatlerio apdovanojimas. 2012 m. maestro skirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija. Nuo 2015 m. rudens M.Pitrėnas yra Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro vyriausias dirigentas ir meno vadovas. Taip pat jis yra Latvijos nacionalinės operos (LNO) pagrindinis kviestinis bei Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) dirigentas.

Šventiniame orkestro gimtadienio koncerte taip pat skambės Aleksandro Borodino Simfonija Nr. 2 h-moll ir Modesto Musorgskio simfoninė fantazija „Naktis Raganų kalne“.

Kauno miesto simfoninio orkestro gimtadienio koncertas. Vasario 3 d. 18 val. Kauno filharmonija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.