Mylimi artistai energijos koncertui semiasi sporto klube

Repeticijos, makiažas, nauji kostiumai ir puošnios suknelės – daugelis galvoja, kad tai yra žvaigždžių kasdienybė. Tačiau kiek yra manančių, jog sportas yra neatsiejama pasiruošimo koncertui dalis?

R.Karpis neslepia, kad dainavimui reikia didelės fizinės ištvermės.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karpis neslepia, kad dainavimui reikia didelės fizinės ištvermės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2017, 1:14 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:10 AM

Iš tiesų kiekvienas save gerbiantis ir savimi besirūpinantis menininkas neatsisako sporto – uoliai atlieka fizinius pratimus, lavina savo ištvermę, palaiko gerą formą. Ir ne tik dėl to, kad būtų patrauklus ar gautų norimą vaidmenį. Svarbiausia yra tai, kad muzikavimas ar aktorystė reikalauja ypatingo fizinio pasirengimo.

Tarkime, skambinant fortepijono rečitalį, veikia ne tik rankos ir protas, bet ir visas kūnas – nugara turi būti tiesi, reikia kontroliuoti pečių liniją, kojų padėtį. Pasėdėkite dvi valandas tiesūs be atramos – suprasite, apie ką kalbama.

Tačiau dainininkui stovėti scenoje ir aktoriniais gabumais pavergti klausytojus – tikrai ne sunkiausia pasirodymo dalis. Jam sudėtingiausia – tuo pačiu metu išdainuoti aukštą natą ar vokaliai „nepatogią“ muzikinę frazę, neparodant jokios įtampos ar sunkumų savo kūno kalba. Tai kaip dailusis čiuožimas ar pramoginiai šokiai – viskas atrodo paprasta ir lengva, kol nepabandai pats atsistoti ant pačiūžų ar sušokti kokį rumbos žingsnelį.

„Vaidilos klasikos“ artistai – taip pat ne išimtis. Sekmadienį Vaidilos teatre koncertuosiantys operos solistai – Rafailas Karpis bei 2009 m. LRT televizijos muzikinio projekto „Triumfo arka“ laimėtoja Ona Kolobovaitė rengiasi pasirodymui sunkiai triūsdami „Impuls“ sporto klube.

Sportas – tai energija ir gera nuotaika. Tuo šie atlikėjai dalinsis ir su klausytojais, pastiprindami savo balsų kerus.

R.Karpio ir O.Kolobovaitės koncertas Vaidilos teatre – vasario 12 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.