Meilės dieną publiką linksmins estrados legendos dainos ir gyvenimo istorijos

Maestro D.Katkaus ir B.Gorbulskio pažintis – koncerto privalumas, atversiantis klausytojams kelią į šio autoriaus šmaikščių istorijų lobyną: koncertą papuoš istorijos ir anekdotai iš kompozitoriaus gyvenimo.

L.Mikalauskas ir E.Sašenko.<br>Rengėjų nuotr.
L.Mikalauskas ir E.Sašenko.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 3:57 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:49 AM

Maestro D.Katkaus ir B.Gorbulskio pažintis – koncerto privalumas, atversiantis klausytojams kelią į šio autoriaus šmaikščių istorijų lobyną: koncertą papuoš istorijos ir anekdotai iš kompozitoriaus gyvenimo.

„Šio autoriaus pasirinkimas buvo Liudo idėja, bet dabar ir aš esu kompozitoriaus gerbėja. Kai pradėjome ruoštis šiai programai, perklausėme apie 500 jo dainų. Renkantis dainas buvo ašarų, nes išsirinkti buvo sunku – gerų jo dainų yra daug. Tai kompozitorius iš didžiosios raidės“, – kalbėjo E.Sašenko.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo vokalo specialybės absolventė E.Sašenko yra daugelio dainininkų konkursų laureatė, aktyviai koncertuojanti solistė, sumaniusi ir įgyvendinusi daug įdomių projektų, tarp jų – „Love Stories according to Edith Piaf“. Solistė kviečiama dainuoti solo su geriausiais šalies orkestrais – Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Šv.Kristoforo kameriniu, „Camerata Klaipėda“ kameriniu, Kauno simfoniniu.

Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas L.Mikalauskas – vienas žymiausių lietuvių jaunosios kartos bosų, žavintis išskirtiniu balso tembru ir artistiškumu. Atlikėjas tapo dvylikos tarptautinių dainininkų konkursų „Grand Prix“ nugalėtoju ir pirmųjų vietų laimėtoju. 2006 m. jis buvo apdovanotas Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos premija „Už geriausią jaunojo menininko debiutą profesionaliojo meno srityje“.

L.Mikalauskas rengia vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre ir visuose Lietuvos muzikiniuose teatruose. Žymiausi iš jų – Figaras W.A.Mozarto operoje „Figaro vedybos“, Mefistofelis Ch. Gounod operoje „Margarita“, Don Bazilijus G.Rossini operoje „Sevilijos kirpėjas“.

Įspūdingo vokalo savininkas nuolat pasirodo su įvairiais orkestrais. Neatsiejama jo koncertinio gyvenimo dalis – dalyvavimas įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose. Ypač daug gerbėjų jis įgijo dalyvaudamas LRT muzikiniame projektuose „Triumfo arka“ ir „Auksinis balsas“.

Nepaprastai skirtingi, talentingi ir vienas kitą papildantys solistai, auksinės B.Gorbulskio dainos, įtraukiantys dirigento D.Katkaus pasakojimai – tai Lietuvos klausytojų jau patikrintas ir pripažintas šventės receptas.

Kkoncertas „Tu ateik į pasimatymą“ Šv. Kotrynos bažnyčioje – vasario 14 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.