J.S.Bacho muzikos festivalio leitmotyvas – metų laikai

Kas sieja 2017-ųjų žiemą ir pavasarį Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje? Akyliau sekantys Filharmonijos repertuarą atsakys nesunkiai – tai šeštasis Johanno Sebastiano Bacho muzikos festivalis.

Pagrindinis J.S.Bacho muzikos festivalio programų atlikėjas yra ansamblis „Musica humana“, vadovaujamas ir diriguojamas maestro A.Vizgirdos.<br>D.Matvejevo nuotr.
Pagrindinis J.S.Bacho muzikos festivalio programų atlikėjas yra ansamblis „Musica humana“, vadovaujamas ir diriguojamas maestro A.Vizgirdos.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2017, 12:00 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 7:19 PM

Sausio 8 dieną pradėtas koncertu „Trys karaliai“ Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčioje, J.S.Bacho festivalis įvairiose koncertų erdvėse tęsiasi kovą ir balandį, o baigsis gegužės 7 d. Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje programa „J.S.Bachas. A.Vivaldi „Metų laikai“ ir sonetai“.

„Metų laikų“ leitmotyvas tampa simboliškas šiemet per žiemą ir pavasarį nusidriekiančiam kelių koncertų festivaliui.

Iš beveik kasmet pavasarį Lietuvos nacionalinės filharmonijos rengtų J.S.Bacho muzikos savaičių išaugęs tarptautinis J.S.Bacho muzikos festivalis Vilniuje vėl skleidžia nemarią šio kompozitoriaus muzikos dvasią.

Pasak festivalio iniciatoriaus, jo meno vadovo, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato prof. Algirdo Vizgirdos, koncertuose didžiojo vokiečių genijaus, jo sūnų ir amžininkų muziką siekiama pateikti konceptualiai patraukliame kontekste, atlikėjams ir klausytojams suteikiant progą muzikos meno sankirtose atskleisti neišsemiamus įkvėpimo ir kūrybingumo klodus.

Šiemet festivalis pristato šešis koncertus, jie vyksta įvairiose erdvėse. Be jau minėtų Visų Šventųjų bažnyčios ir Taikomosios dailės ir dizaino muziejaus, koncertai dar skambės Filharmonijos Didžiojoje salėje bei Trakų pilies Didžiojoje menėje. Per koncertus išgirsime J.S.Bacho ir jo sūnų muziką, Antonio Vivaldi, Georgo Friedricho Händelio, Henry Purcellio ir kitų kompozitorių kūrybą, o programoje Trakų pilyje bus skaitoma Williamo Shakespeare’o poezija.

Pagrindinis festivalio programų atlikėjas ir šiemet yra ansamblis „Musica humana“, vadovaujamas ir diriguojamas maestro A.Vizgirdos.

Festivalyje dar ketina pasirodyti valstybinis choras „Vilnius“ (meno vadovas ir vyr. dirigentas Artūras Dambrauskas), Simonos Liamo (sopranas) ir Noros Petročenko (mecosopranas) duetas „Cantus Coronatus“, Renatos Dubinskaitės ir Saulės Šerytės ansamblis „Duo Barocco“ (mecosopranai).

Tarp solistų – S.Liamo (sopranas), Vilija Mikštaitė (mecosopranas), Edgaras Davidovičius (tenoras) ir Steinas Skjervoldas (baritonas), Dominyka Šeibokaitė, Aurelija Baublinskaitė ir A.Vizgirda (fleitos), Robertas Beinaris (obojus), Ramunė Grakauskaitė, Ilona Girdžiūnaitė, Inga Aleksienė ir Kristina Morozova (smuikai). 

VI J.S.Bacho muzikos festivalis. J.S.Bacho ir A.Vivaldi instrumentinė bei vokalinė muzika. Vasario 22 d. 19 val. Filharmonijos salė. Bilietų kaina – 7–20 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.