Kauno filharmonijos scenoje atgis Keitho Amoso „Alavinis kareivėlis“

Britų kompozitoriaus Keitho Amoso muzika H.Ch.Anderseno pasakai „Alavinis kareivėlis“ – vienas žymiausių jo darbų. Sėkme koncertuose visai šeimai Europoje jis nenusileidžia žymiajam S. Prokofjevo kūriniui „Petia ir Vilkas“.

Kauno miesto simfoninis orkestras.<br>Organizatorių nuotr.
Kauno miesto simfoninis orkestras.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 4:31 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:32 PM

Pirmoji „Alavinio kareivėlio“ premjera skaitovui ir fortepijonui įvyko 1993 m. Danijos ambasadoje Londone, ją pristatė žinomas britų aktorius Richardas Bakeris ir pianistė Nicola Meecham. Pirmą kartą versiją orkestrui atliko BBC filharmonijos orkestras. Šį koncertą ne kartą transliavo Didžiosios Britanijos televizijos. „Alavinis kareivėlis“ atgimusioje muzikinėje K.Amoso pasakoje užkariavo ne vienos koncertų salės klausytojus visame pasaulyje.

Kauno miesto simfoninis orkestras iki šiol vaikų ir jaunimo auditorijai yra pristatęs S.Prokofjevo simfoninė pasaką „Petia ir Vilkas“ bei C.Saint-Sanso „Žvėrių karnavalą“, o šią savaitę kartu su partneriais iš Danijos parengs ir parodys K.Amoso muzikinę pasaką „Alavinis kareivėlis“ H.Ch. Anderseno pasakos motyvais.

Kūrinys skambės edukacinių popiečių Kauno moksleiviams ir koncertų visai šeimai metu. Jie kovo 9 ir 10 dienomis Kauno valstybinės filharmonijos didžiojoje salėje bus rengiami net du kartus per dieną – 13 val. ir 14.30 val. O 12 d. visas šeimas orkestras pakvies pasinerti į garsų ir vaizdų pasaulį bei turiningai praleisti popietę.

Šiuo projektu orkestras ieško naujų veiklos formų, kuriomis galėtų prisidėti prie vaikų ugdymo, jų muzikinio skonio formavimo. KMSO siekė atsižvelgti į suenkusį šiais laikais vaikų domėjimąsi literatūra bei jos kūriniais. Be to, projektu įgyvendinai net keli programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ tikslai: didinti kultūros projektų vaikams sklaidą, įtraukti įvairias miesto bendruomenes, mokyklas, mažesnes galimybes turinčius vaikus, mikrorajonų gyventojus į kultūros gyvenimą.

Kauno miesto simfoninio orkestro pagrindinė misija – profesionalaus scenos meno propagavimas, tačiau jis daug dėmesio skiria ir tarpdisciplininio meno projektams. Šiame edukaciniame projekte taip pat svarbus ne tik muzikinis aspektas.

Koncertus iliustruos vaizdo projekcijos – piešinius joms sukūrė dailininkė iš Danijos Tina Filsoe. Tekstus skaitys Kauno nacionalinio dramos teatro aktorius Saulius Čiučelis. Orkestrui diriguos dirigentė iš Danijos – Esther Bobrova Lange. Edukacinių koncertų ciklą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Edukacinis koncertų ciklas visai šeimai – K.Amoso muzikinė pasaka „Alavinis kareivėlis“ H.Ch. Anderseno pasakos motyvais Kauno valstybinės filharmonijos didžiojoje salėje – kovo 9 ir 10 d., 13 ir 14.30 val., kovo 12 d. 14 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.