Lietuvos kompozitoriai bus pristatyti Frankfurto muzikos mugėje

Beveik 4 dešimtmečius rengiama Frankfurto muzikos mugė, nepaisant naujų traukos centrų atsiradimo, iki šiol išlieka viena svarbiausių muzikos instrumentų, natų leidinių, muzikos gamybos ir prekybos paslaugų pristatymo vietų tarptautiniame muzikos žemėlapyje. Po 5 metų pertraukos į šią mugę grįžta Lietuvos muzikos informacijos centras, kuris kartu su Lietuvos kompozitorių sąjunga čia ketina pristatyti daugiau kaip 100 lietuvių kompozitorių natų leidinių.

LMIC Klasikos serija.
LMIC Klasikos serija.
Mugėje ketinama pristatyti daugiau kaip 50 Lietuvos kompozitorių.
Mugėje ketinama pristatyti daugiau kaip 50 Lietuvos kompozitorių.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 3, 2017, 4:57 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 4:44 PM

Balandžio 5–8 d. Frankfurte prie Maino vyksiančioje tarptautinėje muzikos mugėje rengiasi dalyvauti per 1300 įvairių tipų organizacijų ir apie 65 tūkst. muzikos rinkos profesionalų iš 160 pasaulio valstybių. Nors mugėje didelis dėmesys tenka akustiniams ir elektroniniams muzikos instrumentams, programinei ir techninei muzikos įrangai, įvairiems aksesuarams, ketvirtadalis jos lankytojų dėmesį skiria būtent natų leidiniams.

Lietuvos muzikos informacijos centras Frankfurto muzikos mugėje dalyvavo 2004–2011 m. bendrame Baltijos šalių natų leidėjų stende kartu su Latvijos „Musica Baltica“ ir Estijos „SP Muusikaprojekt“ natų leidyklomis. Šiemet Lietuva Frankfurto muzikos leidėjų paviljone dalyvaus autonomiškai, savo stendą pristatydama šalia pagrindinių ir seniausių XVIII, XIX a. Europos natų leidyklų, pirmą kartą leidusių J.Haydno, W.A.Mozarto, L.van Beethoveno, F.Chopino, F.Liszto, R.Wagnerio kūrinius.

Tarp daugiau kaip 100 natų leidėjų Frankfurto mugės dalyvių kataloge – tokie vardai kaip „Breitkopf & Härtel“ (Austrija), „Schott Music“ (Vokietija), „Oxford University Press“ (Anglija), „Friedrich Hofmeister Musikverlag“ (Vokietija), „Universal Edition“ (Austrija), „Boosey & Hawkes“ (Anglija), „Internationale Musikverlage Hans Sikorski“ (Vokietija), „Polskie Wydawnictwo Muzyczne“ (Lenkija), „Faber Music Limited“ (Anglija) ir kt.

Dvidešimt metų Lietuvos kompozitorių natas nuosekliai leidžiantis Lietuvos muzikos informacijos centras Frankfurto mugėje eksponuos ryškiausias keturių leidinių serijų natas: nuo XX a. pradžios klasikų iki šiandienos jaunųjų autorių, nuo koncertinio repertuaro iki edukacinių kūrinių pradinukams. Iš viso ketinama pristatyti daugiau kaip 50 Lietuvos kompozitorių. Lietuvos stende (Salė 8.0, Nr. B62) taip pat bus pristatyti ir Lietuvos kompozitorių sąjungos bei jos fondo išleisti paskirų kūrinių ar jų rinktinių leidiniai.

Kitas Lietuvos muzikos informacijos centro tikslas – šioje platformoje pristatyti ne tik konkrečius leidinius, bet ir aktyvinti domėjimąsi gausia Lietuvos muzikos rankraščių kolekcija, praplečiant pasiūlą užsienio leidėjams, atlikėjams, pedagogams, kitiems muzikos profesionalams ir entuziastams. Pastarąją funkciją vykdo ir kitų šalių muzikos informacijos centrai ar muzikos eksporto biurai, kurių dalis – Latvijos, Estijos, Suomijos, Slovėnijos ir kt. – taip pat atvyks į Frankfurtą.

Jungtinį Lietuvos muzikos informacijos centro ir Lietuvos kompozitorių sąjungos stendą Frankfurto muzikos mugėje finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Asociacija LATGA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?