PIN dienos proga – paskaita menininkams apie sutartis ir mokesčius

Pasaulinės intelektinės nuosavybės (PIN) dienos išvakarėse Lietuvos muzikos ir teatro akademija organizuoja paskaitą meno kūrėjams ir atlikėjams „Apie autoriaus, atlikėjų ir paslaugų sutartis, verslo liudijimus, individualias veiklas bei mokesčius“. Balandžio 25 d. 16 val. LMTA Balkono teatre paskaitą skaitys savo srity plačiai žinomas mokesčių ekspertas, auditorius Artūras Kapitanovas.

Balkono teatras.<br>LMTA nuotr.
Balkono teatras.<br>LMTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2017, 10:56 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 1:00 AM

Šiais laikais vis daugiau menininkų ir intelektualų plėtoja savarankišką veiklą, kuria savo verslus, dirba kaip laisvai samdomi kūrėjai, atlikėjai, specialistai. Tad vis aktualesnis tampa teisinių ir finansinių tokios veiklos vykdymo pagrindų išmanymas bei intelektinės nuosavybės sąvoka apskritai.

Jaunieji menininkai neretai dar studijuodami žengia į meno rinką, o pastarosios dalyviai – įvairių kartų intelektinių produktų bei paslaugų kūrėjai ir atlikėjai. Mokesčių eksperto A. Kapitanovo paskaita rengiama atliepiant dideliam poreikiui koncentruotai ir suprantamai išaiškinti menininkams aktualius sutarčių, verslo liudijimų, individualių veiklų bei mokesčių klausimus.

Renginio metu taip pat bus pristatytas ir nemokamai dalinamas 2016 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, bendradarbiaujant su asociacijomis LATGA, AVAKA ir AGATA, išleistas leidinys „Apie autorių ir gretutines teises“. Patogaus formato knygelėje glaustai ir aiškiai išdėstyta naudinga teisinė informacija apie autorių ir gretutines teises, kūrinio platinimą, panaudojimą ir jo apsaugą, teisinėmis priemonėmis reguliuojamus finansinius aspektus.

Nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Tad tiek paskaita, tiek leidinys gali padėti meno kūrėjams ir atlikėjams apsaugoti savo teises, nepažeisti kitų teisių ir lygiagrečiai – gilinti finansinį raštingumą.

Auditoriaus ir mokesčių eksperto A. Kapitanovo (www.kapitanovas.lt) paskaita yra nemokama. Po paskaitos visi norintys galės užduoti ekspertui klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.