Nemokamų koncertų seriją pradeda kamerinis choras iš Floridos

Pasinerti į pasaulio melodijų magiją gegužės ir birželio mėnesiais kviečia koncertų ciklas „Music Travel Baltics“. Skirtingi chorai ir orkestrai iš JAV ir Švedijos surengs nemokamus pasirodymus Vilniuje, Trakuose ir Kaune. Pirmieji koncertai – jau šią savaitę: gegužės 10 d. Šv. Kazimiero bažnyčioje ir gegužės 11 d. – Kauno Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus arkikatedros bazilikoje.

 Floridos "Gulf Coast" choras.<br> Organizatorių nuotr.
 Floridos "Gulf Coast" choras.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-08 17:39

Sakralinėje aplinkoje organizuojamuose nemokamuose renginiuose dainuos mišrus kamerinis choras iš Floridos, JAV. Chorui vadovauja didelę patirtį turintis maestro Trentas R. Brownas.

„Mums garbė Lietuvoje organizuoti net kelis choro iš Floridos pasirodymus. Tai  nemokami renginiai, į kuriuos kviečiami visi, ieškantys intelektualių pramogų netradicinėse erdvėse. Sakralinės erdvės teikia papildomo žavesio bet kuriam pasirodymui“, – teigė „Music Travel Baltics“ vadovė Rūta Dambytė.

Floridos „Gulf Coast“ choras koncertų metu Lietuvoje atliks ne tik didžiosiose pasaulio katedrose skambančią kamerinę klasiką, bet ir amerikiečių folkloro kūrinius, taip pat modernių laikų giesmes, tokias kaip laikui nepavaldžios René Clauseno „Set Me as a Seal“ ir Ralpho Manuelo „Alleluia“. 

Choro repertuaro išskirtinis akcentas – trys giesmės iš Baltijos šalių. Beje, kolektyvas jau kurį laiką repetuoja ir lietuvių kompozitoriaus Jono Tamulionio išplėtotą lietuvių liaudies dainą „Buvo dūda Vilniuj“, kurią pirmąkart viešai ir atliks Vilniuje, Šv. Kazimiero bažnyčioje. O Kaune choro pasirodymas yra įtrauktas į tarptautinio festivalio „Kaunas Cantat“ koncertų ciklą. 

Floridos “Gulf Coast“ kamerinis choras jau yra įgijęs pripažinimą tiek savo šalyje, tiek ir Europoje. Ryškiausias šio kolektyvo pasirodymas Senajame žemyne įvyko Vienos Šv. Stepono katedroje Austrijoje. 

Nemokami Floridos “Gulf Coast” kamerinio choro koncertai vyks gegužės 10 d., 18.30 val. Šv. Kazimiero bažnyčioje Vilniuje ir gegužės 11 d., 19 val. Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus arkikatedroje bazilikoje  Kaune.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.