Klaipėdos džiazo festivalio komanda įrodys: muzika daro stebuklus!

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato unikalų, nemokamą muzikos terapijos seminarą „Muzika gydo“. Tai seminaras, į kurį kviečiami atvykti visi, siekiantys įveikti savo vidinius ir net išorinius barjerus bei atrasti muziką, kaip būdą išsaugoti vidinę ramybę ir gyvenimo džiaugsmą. Itin laukiami  žmonės su fizine negalia, nes Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda tiki, kad muzika daro stebuklus! 

 Seminaro dalyviai.<br> L.Butkevičiaus nuotr.
 Seminaro dalyviai.<br> L.Butkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2017, 5:39 PM

Pernai uostamiestyje surengtas pirmasis muzikos terapijos seminaras „Muzika gydo“ sulaukė išskirtinių  dalyvių atsiliepimų. 

„Šis seminaras davė daug naudos ne tik specialių poreikių vaikams, bet ir pedagogams bei socialiniams darbuotojams, atskleisdamas muzikos grožį, supažindindamas su įvairiausiais, net neregėtais instrumentais, technika, stiliais. Tai išties atgaivina, o šioje srityje dirbantieji įgavo minčių ir įkvėpimo, kaip paįvairinti vaikų ugdymą“, – tąkart mintimis dalijosi Klaipėdos „Medeinės“ mokyklos direktorė Elena Knyzaitė.

 „Džiazas iki šiol nebuvo mūsų mėgstamiausias muzikos stilius, bet po šio renginio galime pasakyti, – muzika tikrai gydo. Man didžiausias to įrodymas – mano kolegė, serganti išsėtine skleroze. Turėjau jai padėti įeiti į salę, nes karštis mus labai stipriai veikia ir atima jėgas. Eidama į renginį ji net nualpo, tačiau klausydamasi muzikos taip nusiramino, kad po to jai pasidarė lengva judėti. 

Mums seminaras paliko didžiulį įspūdį. Žmonės su išsėtine skleroze labai jautriai jaučia aplinką, ir muzika mums yra labai svarbi ir reikalinga. Ji padeda kiekvienai ląstelei įeiti į savo ritmą, susiderinti visam organizmui“ – po seminaro „Muzika gydo“ praėjusiais metais kalbėjo Klaipėdos apskrities žmonių su fizine negalia alternatyvaus meno centro vadovė Jolanta Starodubcevienė.

Birželio 2 d. vyksiančio antrojo muzikos terapijos seminaro ypatingi svečiai bus JAV ir už jos ribų puikiai žinomas perkusininkas Vernas Spevakas, kritikų Čikagos (JAV) džiazo ikona vadinamas trimitininkas Davidas Katzas bei Dublino gospelo choro narė Raimonda Masiulytė-Ramchurn. Seminarą ves muzikos pedagogas Linas Švirinas.

„Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda visada skirdavo ypatingą dėmesį žmonėms su negalia, nes tik, jog muzika gydo, griauna barjerus ir skatina toleranciją kitokiems, negu pats esi. Todėl kasmet ne tik organizuojame teminius seminarus, bet ir sudarome visas sąlygas žmonėms su negalia patogiai stebėti garsiausių pasaulio džiazo žvaigždžių koncertus.

Pavyzdžiui,  šiemet  vilkikas atgabens į uostamiestį įrangą, kad galėtume sumontuoti festivalyje specialią pakylą judėjimo negalią turintiems žmonėms“, - pasakojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė. 

Seminaro „Muzika gydo“ data ir laikas: birželio 2 d. 12 val. 
Vieta: Klaipėdos Medeinės mokykla, Panevėžio g. 2, Klaipėda (priešais Šv. Kazimiero bažnyčią).

Mokyklos patalpos pritaikytos žmonėms turintiems judėjimo negalią.

Renginys nemokamas ir atviras visiems!

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms, po plazdenančiomis burėmis – birželio 1-3 dienomis Klaipėdos Kruizinių laivų terminale. Daugiau: www.jazz.lt . 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.