Flamenko ir džiazo vakare muzika derės su ispaniškos virtuvės skanėstais

Ispanijos Karalystės ambasada kviečia į didžiausią šių metų ambasados renginį – „Flamenko ir džiazo vakarą“. Renginio pradžioje numatytas flamenko klubo „Tientos“ pristatymas. 

„Mixto-Lobo“. <br>„Mixto-Lobo“ nuotr.
„Mixto-Lobo“. <br>„Mixto-Lobo“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2017, 11:30 AM

„Tientos“ - tai flamenko mylėtojų klubas Vilniuje, kuriame vyksta flamenko šokių, ritmo, dainavimo užsiėmimai. Šis klubas kol kas vienintelis Lietuvoje, galintis pasigirti tablao (nedidele patalpa, kurioje vyksta flamenko pasirodymai ir publika bei artistai būna vienoje erdvėje) ir kviečiantis flamenko meistrus iš Ispanijos.

Pagrindinis renginio akcentas – grupės iš Ispanijos „Mixto-Lobo“ koncertas. „Mixto-Lobo“ grupės iš Chereso muziką galima būtų apibūdinti kaip flamenko-džiazroką.

Sunku tiksliai apibrėžti grupės susikūrimo laiką, nes šis projektas metų metus buvo brandinamas gitaristų Juanas Diego (flamenko gitara) ir Jorge Gómezas (elektrinė ir flamenko gitaros) galvose. Sukūrus repertuarą prie jų prisijungė bosistas Ignacio Cintado. Būgnininkas Alejandro Fernándezas dažnai bendradarbiauja su grupe. 

Juanas Diego pradėjo mokytis groti flamenko gitara, būdamas dešimties. Dirbo su garsiu flamenko šokėju Joaquín Cortés. 2003 m. išleido pirmąjį solinį albumą, kuris pelnė Nacionalinių kritikų apdovanojimų Geriausio metų albumo titulą. Prie šio albumo prisidėjo tokie garsūs atlikėjai, kaip Jorge Pardo, kuris 2013 m. buvo išrinktas geriausiu Europos džiazo muzikantu.

Vokietijoje gimęs Jorge Gómezas gitara pradėjo groti aštuonerių. Nuo paauglystės dažnai grodavo Kiolno tablaos. Būdamas 17 metų pradėjo groti grupėje „Nariz de Sinatra“ (Sinatros nosis) ir tuo metu pradėjo flamenką jungti su roku. Vėliau tapo garsių flamenko šokėjų Saros Baras ir Javiero Baróno trupės dalimi ir persikraustė į Japoniją. Po 1,5 m. grįžo į Ispaniją ir pradėjo dirbti su garsiu flamenko dainininku Tomasito. Jo grojama muzika skamba ~30 įvairių muzikantų albumų.

Ignacio Cintado nuo pat jaunystės labai pamėgo roko ir funk muziką, tačiau kaip žmogus, gimęs Andalūzijoje, netrukus jis įsimyli ir flamenką. Jis yra dirbęs įrašant daugybės garsių flamenko muzikantų albumus, įskaitant Moraito, Diego Carrasco, grupės Navajito Plateá ir kt. 

Būgnininkas Alejandro Fernándezas augo apsuptas flamenko muzikantų ir nuo pat vaikystės ėmė groti būgnais flamenko ritmu. Devyniolikos pradėjo groti su „Los Delincuentes“ grupe ir dainininku Juanito Makandé. Po kelių metų ėmė dirbti su tokiais garsiais muzikantais kaip Jorge Pardo, Diego Carrasco, Antonio Rey ir kt.

Renginio metu bus galima įsigyti ispaniško maisto, kurį tieks Vilniuje įsikūręs ispaniškas restoranas „La Cocina de José“. Dalyviai turės progą, besiklausydami alternatyvios andalūziškos muzikos, paragauti ispaniškos virtuvės skanėstų.

Renginio laikas ir vieta – birželio 10 d. 19.30 val., „Vasaros terasos“ kiemas (Vilniaus g. 39, Vilnius). Įėjimas į renginį nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.