NIKO koncertas Vilniaus širdyje baigsis gerokai po vidurnakčio

Jau šio šeštadienio - birželio 10-osios - naktį Vilniaus rotušėje apsilankyti kviečiami netikėtų muzikinių įspūdžių ieškantys vilniečiai ir miesto svečiai. Arba tiesiog tie, kurie šviesiomis ir šiltomis vasaros naktimis mėgsta eiti miegoti gerokai vėliau.

 NIKO ansamblis.<br> Organizatorių nuotr.
 NIKO ansamblis.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2017, 6:20 PM

Rotušė toliau pažindina miestiečius ir miesto svečius su Vilniaus širdyje esančio pastato erdvėmis, čia vykstančiomis parodomis bei iniciatyvomis ir daro tai ne tik įprastiniais būdais ar vien tik darbo valandų metu. Prieš porą savaičių vykusios “Muziejų nakties" metu, vedami smalsumo žmonės plūdo į mistiškus Rotušės požemius net iki 2 valandos nakties.

Šįkart visi bus kviečiami į Didžiąją rotušės salę, kurios alternatyvią erdvės viziją šiam vakarui pasiūlė ilgametis Rotušės rezidentas - Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.

Rotušės erdvė bus apšviesta kompanijos "AB Lights" šviesų dailininkų, o scena suformuota salės viduryje. Laisvai erdvėje judanti publika ir ,žinoma, pats paros metas leis pažinti Rotušę ne tik  kaip vieną svarbiausių diplomatinių renginių ar iškilmių vietų Lietuvoje, bet ir kaip jaunatvišką, dinamišką, aktualią erdvę, vilniečių ir jų iniciatyvų namus. 

NIKO atliks specialiai nakties metui priderintą subtilią koncerto programą, kurioje skambės publikos pamėgtų kompozitorių Philipo Glasso ir Samuelio Barberio muzika. Ją puikiai žino ne tik nuolatiniai koncertų salių lankytojai, bet ir kino filmų mėgėjai. 

"Lounge" atmosferą dar labiau sustiprins NIKO repertuaro derinimas su visai kitokiu muzikos stiliumi - koncerte keletą populiarios muzikos aranžuočių atliks “The Amazing Cello”. Rotušėje įsikūręs restoranas "Žuvinė" koncerto metu norintiems atsigaivinti siūlys gėrimų.

NIKO yra vertinamas ne tik dėl puikių savo pasirodymų prestižinėse Europos salėse ar atstovavimo Lietuvai ir Vilniui aukščiausio lygio diplomatinių misijų metu, bet ir dėl gebėjimo komunikuoti su įvairiausio amžiaus ir muzikinių pomėgių publika. Savo atliekamą muziką jie pateikia taip patraukliai, kad tampa tarsi roko žvaigždžių  atitikmeniu klasikinės muzikos scenoje.

Prieš keletą dienų NIKO grįžo iš Briuselio, kur pasirodė Europos Parlamente. Akimirksniu internete pasklido vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotos audringos Europos parlamentarų ovacijos lietuvių muzikams. 

Prieš porą mėnesių NIKO debiutavo prestižinėje "St. Martin in the Fields" salėje Londone bei žymiąjame "Classic FM", reportažą apie NIKO parengė "BBC World Service" programa. Birželio pabaigoje NIKO pristatys Lietuvą Kazachstano sostinėje Astanoje vyksiančioje parodoje "EXPO 2017".

Kolektyvas įkurtas 2006 metais kompozitoriaus Gedimino Gelgoto. 2015 metais Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius kompozitoriui įteikė Šv. Kristoforo apdovanojimą.

Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO koncertas Vilniaus rotušėje – šį šeštadienį, birželio 10 dieną, 23 valandą. Bilietus platina bilietai.lt

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.