Publikos pamėgtas italų maestro skelbia boikotą LNOBT

Žinomas italų dirigentas paskelbė boikotą Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui. Trečiadienį LNOBT gavo laišką iš pripažinto Giuseppe Verdi operų specialisto, italų maestro Gianlucos Marciano. Šis dirigentas ne kartą triumfavo mūsų teatre, o kitą sezoną turėjo diriguoti Vilniuje “Bohemą”,  “Don Karlą” ir “Traviatą”. Tačiau to nebus.

 G.Marciano teigia patyręs šoką dėl sprendimo atleisti LNOBT vadovą.<br> M.Aleksos nuotr.
 G.Marciano teigia patyręs šoką dėl sprendimo atleisti LNOBT vadovą.<br> M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 5:35 PM, atnaujinta Jun 14, 2017, 10:29 PM

“Po patirto šoko dėl Lietuvos valdžios aklo, pasibaisėtino sprendimo atleisti Operos teatro generalinį direktorių aš noriu pranešti, kad atšaukiu savo būsimus pasirodymus šiame teatre”, - rašo laiške menininkas.

Anot jo,   sprendimas atleisti Gintautą Kėvišą yra “siaubinga klaida ir didelis  Lietuvos muzikos gyvenimo praradimas. “Pavydas ir politiškai motyvuoti veiksmai neturėtų įtakoti kultūros. G.Kėvišas atvežė Lietuvos publikai nuostabius orkestrus ir solistus, pelnė pripažinimą aukščiausiu profesionalumu.  Gėda, kad to neįvertina jo šalies valdžia, kai bet kur pasaulyje jis yra pačiose meno viršūnėse!” – baisisi dirigentas.

Maestro  tikina neatšauksiantis savo sprendimo tol, kol G.Kėvišas nebus grąžintas „ten, kur nusipelnė ir kur turi būti – į teatro vadovo pareigas“.

G.Marciano dirba įvairių pasaulio šalių scenose. Jis dirigavo ir legendinę Anthony Minghella’os režisuotą operą “Madam Baterflai”. Tai buvo pirmasis LNOBT darbas su užsienio teatrais – Niujorko “Metropolitan Opera” ir Anglijos nacionaline opera, pradėjęs ilgą G.Kėvišo tarptautinių projektų virtinę. 

Vilniuje G.Marciano sulaukė stulbinamos sėkmės diriguodamas “Traviatą” su  Lietuvos pažibomis Katerina Tretjakova ir Edgaru Montvidu, čia dirigavo ir “Bohemą”, "Ernani".

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.