Druskininkuose – 15-oji vasara su M.K.Čiurlioniu

Liepos 1 dieną Druskininkuose prasideda tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu 2017“. Iš Lietuvos muzikų rėmimo fondo 2003 m. pradėtos rengti Smuiko muzikos šventės ir Smuikininkų meistriškumo mokyklos išaugęs menų festivalis šiais metais pažymi penkiolikos metų sukaktį. M.K.Čiurlionio kūrybą skleidžianti šventė ne tik įsitvirtino Druskininkuose, išplėtė savo geografiją Varėnos krašte, bet ir išsiugdė savo gerbėjų ratą.

 „Druskininkų vasaros su M.K.Čiurlioniu" akimirka.<br> ciurlionis.lt nuotr.
 „Druskininkų vasaros su M.K.Čiurlioniu" akimirka.<br> ciurlionis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-21 15:06

Šiemet festivalio programoje – profesionaliojo meno renginiai, kuriuos kaip neišsenkantis gyvybės šaltinis sieja didžiojo menininko gyvenimas ir kūryba. Koncertuose, sakralinės muzikos valandose per šiuos metus savo meistriškumą dovanojo geriausi Lietuvos ir užsienio šalių muzikai, savo darbų parodas pristatė žinomi dailininkai, meniniu žodžiu žavėjo aktoriai, naujomis įžvalgomis apie menininko kūrybą dalijosi muzikologai, menotyrininkai, meno istorikai. Festivalio programoje dalyvavo net 30-ies užsienio šalių 129 atlikėjai.

Penkioliktasis festivalis druskininkiečiams, kurorto svečiams, Varėnos krašto žmonėms pateiks 53 renginių puokštę. Programa pristatys iki 300 atlikėjų – solistų, chorų ansamblių, orkestrų, aktorių, menotyrininkų iš Lietuvos, Italijos, Norvegijos, Vokietijos, Prancūzijos, Izraelio, Ukrainos, D.Britanijos, Suomijos. 

Festivalis vyksta svarbių visuomeninių ir kultūrinių sukakčių fone, todėl į jo programą įtraukti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, Lietuvių kalbos kultūros, A.J.Greimo, K. Bradūno, I.Simonaitytės metams skirti renginiai. Bus surengta trylika kamerinės, septyniolika sakralinės muzikos koncertų,

kompozitorės V. Striaupaitės-Beinarienės kūrybos vakaras, trys literatūrinės-muzikinės, literatūrinių skaitymų, monospektaklio popietės, bus atidarytos trys žinomų kūrėjų – skulptoriaus Žako Lipšico, tapytojo Antano Martinaičio, Druskininkų savivaldybės moksleivių darbų čiurlioniškąja tema, Druskininkų dailininkų parodos, vyks rašinių konkursai, muzikinės viktorinos edukaciniai renginiai, diskusijos. 

Festivalio kulminacija tradiciškai taps M.K.Čiurlionio studijų savaitė ir jos metu rengiama tarptautinė mokslinė konferencija „M. K. Čiurlionis ir pasaulis“. Studijų savaitę muzikiniais renginiai praplės Smuiko muzikos šventė ir 22-oji Smuikininkų meistriškumo  mokykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.