Kėsinamasi sudrumsti Salvadoro Dali kapo ramybę

Ispanijos teismas nurodė ekshumuoti garsiojo siurrealisto Salvadoro Dali palaikus, vienai moteriai pateikus ieškinį dėl tėvystės nustatymo. 62 metų Maria Pilar Abdel Martinez iš Cheronos miesto tvirtina esanti pasaulinio garso dalininko duktė.

 S.Dali Paryžiuje 1972 metais.<br> AFP nuotr.
 S.Dali Paryžiuje 1972 metais.<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 9:10 AM, atnaujinta Jun 27, 2017, 9:46 AM

Moters tvirtinimu, 1955 metais jos motina dirbo kambarine S.Dali kaimynystėje - tuomet ir užsimezgė jos romanas su pasauline garsenybe.  Jei  tėvystė bus patvirtinta, Martinez taps S.Dali palikimo paveldėtoja.

Pirmadienį Madrido teismas pareiškė, kad ekshumacija siekiama gauti S.Dali palaikų pavyzdžių, siekiant nustatyti, ar dailininkas yra šios moters biologinis tėvas. 

Anot teisininkų, dailininko palaikų DNR tyrimas būtinas, kadangi nėra kito būdo išsamiam tyrimui atlikti.  Šis teismo sprendimas dar gali būti apskųstas. 

1989-aisiais dėl širdies nepakankamumo miręs S.Dali yra palaidotas Figerese, jo gimtajame Ispanijos šiaurės rytiniame Katalonijos regione. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.