Antrajame „Vaidilos klasikos“ sezone – nauji vėjai

Klasikinės muzikos programa „Vaidilos klasika“ antrąjį sezoną startuos su naujomis idėjomis, įgyvendinant naujus edukacinius programos tikslus, bei pristatys netradicinius kūrybinius sprendimus, sujungiant kelias meno rūšis, kurios atsispindės naujuose „Vaidilos klasikos“  bukletuose bei skrajutėse.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 10:54 AM, atnaujinta Jul 10, 2017, 11:29 AM

Naudoti dailės kūrybos darbus reklaminėje spaudoje organizatoriai nusprendė kartu su grafike, menininke bei iliustratore Kristina Norvilaite, kuri per savo karjerą surengė jau daugiau kaip 30 personalinių parodų, parengė ir iliustravo virš 80 knygų, o 2009 m. parodoje „Estampas“ buvo įvertinta diplomu už plastinės kalbos grynumą.

Ne kiekvienas menininkas nori, ne kiekvienas ir ryžtasi savo meno kūrinius perkelti į reklaminės krypties erdvę, kuri gali pasirodyti „per prasta“ ar netinkama, tačiau Vaidilos klasikos organizatoriai įsitikinę, kad Kristinos Norvilaitės darbų perkėlimas į reklaminę spaudą visų pirma papildo vienas kitą kaip dviejų skirtingų meno rūšių: muzikos ir dailės samplaika, kuri visada suteikia dar daugiau dvasinio peno bei praplečia mūsų pasaulėžiūrą. Taipogi Vaidilos klasikos šūkis „klasika 21 amžiuje“ įgauna dar daugiau svarumo, kadangi be netradicinių kūrybinių sprendimų klasika liktų tiesiog klasika, o moderniame pasaulyje ji tampa dar įdomesnė ir labiau įtraukianti, neabejotinai išlaikydama visas pamatines klasikos vertybes.

Kristinos Norvilaitės lino raižiniai kupini emocijų, geros energetikos, kurie yra turtingi savo vidine kultūra, perteikiama pačios grafikės. Muzikos pasaulis menininkei visada buvo labai įdomus, todėl nenuostabu, kad jis atsispindi daugelyje jos paveikslų. 

„Vaidilos klasikos“ programos edukacinė linija tęsiama, bendradarbiaujant su Lietuvos kompozitorių sąjunga – jauni bei jau žinomi kompozitoriai savo išskirtines kūrinių premjeras turės galimybę pristatyi „Vaidilos“ teatre. Organizatorių tikslas – ne tik supažindinti klausytojus su jaunais bei talentingais atlikėjais, suteikiant jiems galimybę koncertuoti didžiojoje scenoje, tačiau ir viešinti pačių kompozitorių kūrybą  pristatant  jų kūrinius nuostabios akustikos „Vaidilos“ teatro salėje.

Tad antrąjį „Vaidilos klasikos“ sezoną turėsite išskirtinę galimybę išgirsti ir pamatyti, specialiai atrinktas klasikinės muzikos programai, lietuvių kompozitorių premjeras, o jeigu buklete ar skrajutėje pamatysite išskirtinį paveikslą, žinokite, jog šis meno kūrinys priklauso unikaliai dailininkei Kristinai Norvilaitei, o turinys – „Vaidilos klasikos“ programai, kuri „Vaidilos“ teatre startuos jau rugsėjo 17 d. su dar ryškesniu ir spalvingesniu muzikiniu repertuaru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.