Į pamarį kviečia 6-asis tarptautinis Kintų muzikos festivalis

Liepos 21 - rugpjūčio 4 dienomis jau šeštą kartą Kintai taps modernios ir klasikinės muzikos mėgėjų traukos tašku. Kerinti vieta prie Kuršių marių, netoli Baltijos jūros, kasmet tampa įkvėpimo šaltiniu Europoje pripažintam jaunam  kompozitoriui Gediminui Gelgotui bei kūrybos dirbtuvių vieta Naujų idėjų kameriniam orkestrui NIKO – styginių ansambliui, garsėjančiam šiuolaikišku, patraukliu naujosios muzikos atlikimu. 

 P.M.Hamelis.<br> Organizatorių nuotr.
 P.M.Hamelis.<br> Organizatorių nuotr.
 D.Nebelis.<br> Organizatorių nuotr.
 D.Nebelis.<br> Organizatorių nuotr.
 NIKO.<br> Organizatorių nuotr.
 NIKO.<br> Organizatorių nuotr.
 M.Stakionis.<br> Organizatorių nuotr.
 M.Stakionis.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 11, 2017, 4:44 PM

Šių muzikų kvietimu, Kintų muzikos festivalyje kasmet koncertuoja pripažinti atlikėjai iš Europos, Azijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. 2017 metais tarptautinė EFFE („Europa festivaliams, festivaliai Europai") organizacija, įvertinusi Kintų muzikos festivalio meninį lygį ir jo regioninę, respublikinę bei tarptautinę svarbą, dar dvejiems metams pratęsė  jo narystę EFFE organizacijoje.

Kintų muzikos festivalis yra išskirtinis, nes ne tik puoselėja koncertų stilistinę įvairovę, bet ir savitai pristato muziką bei atlikėjus, vienijamus ne visada žodžiais nusakomo bendrumo.  Panašiai siekiame komunikuoti su klausytoju. Šiandien Kintų festivalis jau gali didžiuotis ne tik puikių koncertų istorija, bet ir ryškiu savo veidu, nepaprastai jautria ir šviesia publika, unikalia atmosfera, o tai būdinga ne kiekvienam festivaliui. 

Praėjusią vasarą Kintuose viešėjęs žinomas dirigentas Kristjanas Järvis vadina NIKO muzikantus tiesiog „NIKO žiburiais”.  Manau, tai nusako ir Kintų muzikos festivalio atmosferą” – pasakojo Kintų muzikos festivalio meno vadovas G.Gelgotas.

Šiemet vienas reikšmingiausių festivalio įvykių bus Vokietijos minimalistinės muzikos kūrėjo Peterio Michaelio Hamelio 70-mečiui skirtas renginys. Liepos 21 dieną pats kompozitorius pasirodys įspūdingame festivalio atidarymo koncerte ant Kuršių marių kranto. Saulei  leidžiantis klausysimės jo atliekamų improvizacijų fortepijonui ir balsui. 

Festivalio klausytojai taip pat  galės dalyvauti susitikime su P.M.Hameliu bei jo mokiniu G.Gelgotu. Kompozitoriaus muzika, atliekama NIKO ir tarptautinio Kintų muzikos festivalio simfoninio orkestro muzikantų, skambės ir kituose festivalio koncertuose.

Kitas ryškus šių metų festivalio programos akcentas – jaunojo smuiko virtuozo šveicaro Davido Nebelio koncertas rugpjūčio 2 dieną. Šio atlikėjo grojimas, pasak žurnalo „The Strad Magazine“, tiesiog prikausto dėmesį. D.Nebelis koncerte atliks išskirtinių techninių gebėjimų reikalaujančią programą – N. Paganinio ir E.Ysaye kūrinius. 

Solistas pasirodys ir festivalio uždarymo koncerte rugpjūčio 4 dieną, kuriame atliks šiuo metu jo paties užsakymu kuriamo G.Gelgoto Koncerto smuikui fragmentą. 

Festivalio uždarymo koncerte tradiciškai muzikuos tarptautinis Kintų muzikos festivalio simfoninis orkestras, vadovaujamas sparčiai kylančio jaunojo maestro Martyno Stakionio.

Kaip ir kiekvienais metais, Kintų muzikos festivalis klausytojams siūlys edukacinį koncertą vaikams, Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO naktinį koncertą, šiemet vyksiantį Kintų Didžiojoje bažnyčioje, Justo Kulikausko – “The Amazing Cello” – koncertinę programą bei  kitų įspūdingų renginių.

Bilietus į Kintų muzikos festivalio koncertus platina bilietai.lt. Festivalio organizatoriai taip pat kviečia įsigyti koncertų abonementą į visus festivalio koncertus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.