Į Vilniaus miesto trupės vardą galės pretenduoti įvairių sričių kolektyvai

Į Vilniaus miesto trupės vardą galės pretenduoti keli įvairių meno sričių kolektyvai – iki šiol toks statusas, taip pat piniginė miesto parama buvo suteikiama tik vienam dramos teatrui. 

Vilniaus teatrinis gyvenimas keisis.<br>Archyvo asociatyvi nuotr.
Vilniaus teatrinis gyvenimas keisis.<br>Archyvo asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2017, 5:55 PM, atnaujinta Aug 1, 2017, 6:09 PM

Kaip BNS sakė Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vytautas Mitalas, konkursas, kurio metu tikimasi atrinkti 3–4 kolektyvus, bus skelbiamas artimiausiu metu, šio titulo laimėtojaims dvejus metus bus skirta apie 120 tūkst. eurų parama – vėliau konkursas bus skelbiamas kas trejus metus. 

Pasak jo, konkursas nereiškia, jog Vilniaus miesto teatro vardą praras Oskaro Koršunovo teatras – su juo sutartis baigsis 2019-aisiais, tuomet tikimasi apjungti šiuos konkursus į vieną. 

„Kol kas bandome paleisti sistemą, kad ji apimtų ne tik teatrus, bet ir kitas meno rūšis ir ilgainiui, matyt, po dviejų metų šiuos konkursus sulieti į vieną, pažiūrėti, kaip tai išsidėlioja per skirtingas meno rūšis, kad būtų teatras, opera, šokis ir kitos meno rūšys, kad jos būtų taip pat įtrauktos lygiavertiškai ir kad galėtų gauti savivaldybės paramą pagal savo laimėjimus“, – teigė V.Mitalas. 

Anot jo, galutinį trupių skaičių nustatys savivaldybės ir meno pasaulio atstovų komisija. 

Savivaldybė informuoja, kad konkurse galės dalyvauti ne tik įvairios koncertinės įstaigos, teatrai, ansambliai, bet ir cirkai ar kitos įstaigos. Konkurse dalyvauti negalės nacionaliniai ir valstybiniai teatrai, koncertinės įstaigos ir kitos organizacijos, kurios jau gauna nuolatinę valstybės ar Vilniaus miesto savivaldybės dotaciją. 

Savivaldybė pateikia 33 metus gyvuojančio Kanados „Cirque du Soleil“(„Saulės cirko“) pavyzdį, kuris taip pat pradėjo karjerą provincijos miestelyje gavęs valdžios paramą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.