Nuo keverzonių dūstantis Vilnius vėl pasipuoš ir meno kūriniais

Rugsėjo 8–9 d. Vilniaus buvusių gamyklų teritorijoje po atviru dangumi ir apleistame požeminiame baseine  įsikurs  unikali meno galerija „Open Gallery“. Ji  lankytojams  pristatys šešis kvapą gniaužiančius gatvės meno kūrinius - piešinius ant sienų. 

 „Dirty Elmer“ darbas.<br> Rengėjų nuotr.
 „Dirty Elmer“ darbas.<br> Rengėjų nuotr.
 J.Tarabildos kūrinys.<br> Rengėjų nuotr.
 J.Tarabildos kūrinys.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 14, 2017, 1:18 PM, atnaujinta Aug 14, 2017, 1:48 PM

Šiemet prie jų darbuosis pripažinti Lietuvos bei užsienio kūrėjai. Iš Austrijos į Vilnių atvyks „Perk_up“ vardu pasivadinęs gatvės dailininkas Paulas Riedmulleris. Visą gyvenimą įkvėpimo jis semiasi  jį supančioje aplinkoje. Įsimintiniausius vaizdus ir akimirkas austras įamžina betoninėse miestų sienose ir daro tai taip meistriškai, kad jo darbų nekantriai laukiama visame pasaulyje.

Ne tik spalvomis, bet ir socialine žinute žiūrovus trauks menininkės Kristinos Kurlionok–Feigelovitz darbas „Sužeistas disko pasaulis“. Jį įkvėpė britų rašytojo Terrio Pratchetto knygų serija. Piešinyje vaizduojamas vėžlys, ant kurio nugaros keturi drambliai laiko disko formos pasaulį. Šiuo darbu siekiama atkreipti dėmesį į pasaulio ir ypač vandenynų užterštumą.

Ne vieną Švedijos sieną numarginęs Erikas Lindstromas, žinomas kaip „Dirty Elmer“, naują gyvybę įkvėps ir Vilniaus Naujamiesčio sienoms. Menininko darbai išsiskiria spalvingumu ir žaisme. „Dirty Elmer“ tiki, kad ateitis prasideda ne rytoj, o dabar ir siekia tai perteikti savo darbuose.

Vienoje kuriančio gatvės menininko „Boicut“ drobe taip pat  tapo sienos. Jo darbuose lengva atpažinti miesto gyvenimo, riedlenčių sporto ir populiariosios kultūros motyvus. Majamyje, Londone, Berlyne ir daugelyje kitų pasaulio miestų sienas puošęs menininkas jau netrukus savo darbu pradžiugins ir lietuvius.

Jau ne vieną Vilniaus sieną savo piešiniais papuošė Jurgis Tarabilda. Vienam stiliui ar judėjimui autorius savęs nepriskiria. Jam svarbiausia, kad jo darbuose žmonės rastų sąsajų su savo gyvenimu. Miesto erdvę lyg galeriją matantis menininkas ją papildys dar vienu savo darbu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.