Per Žolinę į Lietuvos liaudies muziejų grįš senojo kaimo nuotaika

Lietuvos liaudies buities muziejus rugpjūčio 15-ąją kviečia šeimas, draugus ir gimines į Žolinės šventę. Aukštaitijos kaimo koplyčioje bus aukojamos mišios, po jų šventinamas derlius, gėlės ir žolynai.

Per Žolinės šventę žmonės pagerbia Mariją su gėlėmis, dėkoja už derlių.<br>R.Žaltausko nuotr.
Per Žolinės šventę žmonės pagerbia Mariją su gėlėmis, dėkoja už derlių.<br>R.Žaltausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-14 22:26

„Per Žolinę dėkavoja Marijai, kad visko mums priaugino, ir tada Marija atsisveikina, skirias nuo mūs ir eina dangun, o mums viską palieka: gyvenkit, dirbkit, valgykit“, – taip porina Šalčininkų krašto žmonės apie Žolinę – katalikų šventę, per kurią minimas Švč.Mergelės Marijos Ėmimas į dangų.

Lietuvos liaudies buities muziejaus Aukštaitijos kaime per Žolinę vyks mugė, šventės dalyviai susipažins su vaistingųjų augalų gydomosiomis savybėmis, žais kaimiškus žaidimus, dalyvaus derliaus viktorinoje, jodinės žemaitukais ir linksminsis su ansambliais ir kapelomis.

Kelionės laiku programos dalyviai pakvies lankytojus kartu patirti XX a. 3–4-ojo dešimtmečių šventadienio kaime nuotaiką.

Teatro mėgėjų lauks Liudvinavo teatro „Žalias sodas“ spektaklis ir Kauno šunų dresūros mokyklos „Reksas“ atstovų programa: vežimo tempimas, šuniukų futbolo ir krepšinio rungtynės, įvairūs cirko triukai. 

Žolinės šventė. Rugpjūčio 15 d. nuo 12 val. Lietuvos liaudies buities muziejus, Rumšiškės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.