Kviečia patirti muzikinių nuotykių Zoologijos sode

Kaune įsikūrusiame Lietuvos zoologijos sode to dar nebuvo – sekmadienį čia įrengtose scenose skambės muzika. Toks sumanymas kilo akordeonininkui Martynui Levickiui. Jis gros apsuptas pelikanų.

M.Levickis savo sumanytą Akordeono muzikos savaitę pradės Kaune. <br>M.Patašiaus nuotr.
M.Levickis savo sumanytą Akordeono muzikos savaitę pradės Kaune. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Aug 26, 2017, 9:30 AM

Akordeono muzikos ambasadoriumi vadinamas akordeonininkas M.Levickis nepaliauja stebinti. Nuo rugpjūčio 27 iki rugsėjo 3 dienos atlikėjas drauge su bendraminčiais pakvietė į Akordeono muzikos savaitės koncertus, kurie vyks Kaune ir Vilniuje.

Nuostabios muzikos garsai liesis neįprastose vietose. Koncertų ciklas prasidės būtent Kaune, Lietuvos zoologijos sode.

M.Levickis jau yra grojęs apsuptas flamingų, todėl ir kauniečiams bei miesto svečiams norėjo padovanoti nepakartojamų potyrių mėgaujantis muzika ir gyvūnų draugija.

Idėją parsivežė iš Vokietijos

Pradedant Akordeono muzikos savaitės renginių ciklą rugpjūčio 27 dieną Lietuvos zoologijos sode vyks unikalus mini festivalis „Zoo Wonderland: nuotykiai laukiniame mieste“.

M.Levickis pasakojo, kad idėją surengti koncertą Zoologijos sode parsivežė iš Vokietijos, kur jam tai jau teko daryti. Atlikėjas grojo flamingų garde ir šis potyris buvo įdomus bei keistas.

„Groti lauke akordeonu nėra idealu. Šiam instrumentui reikia sienų, kad garsas neišsisklaidytų. Tačiau sodo lankytojai tikrai viską išgirs, nes koncertai bus įgarsinti“, – sakė projekto meno vadovas.

Įrengs ne vieną sceną

Zoologijos sode bus pastatytos trys scenos. Viena – prie beždžionių voljerų. Ten koncertuos kauniečių akordeonininkų kvartetas „Indeed“. Veržlūs muzikantai atliks populiariosios muzikos programą nuo grupės ABBA kūrinių iki tango melodijų.

Antroji scena bus įkurdinta kupranugarių kaimynystėje. Ten pasirodys svečiai iš Latvijos „Trio Mediante“. Akordeonininkas ir dvi solistės atliks latvių liaudies ir įvairias populiarias dainas.

Trečioji scena bus įrengta sodo apatinėje dalyje prie paukščių salos, kurioje gyvena antys ir pelikanai. Ten koncertuos pats M.Levickis drauge su energija stulbinančiu kvartetu „SinChronic“.

Koncertuos tris kartus

M.Levickis pasakojo, kad pasirodymai visose trijose scenose vyks trumpai – po 30 minučių. Tačiau jie bus kartojami tris kartus – 13 val., 14 val. 30 min. ir 16 val.

„Šventę skiriame šeimoms. Vaikai bei suaugusieji ne visada patenka į koncertų sales, o Zoologijos sode bus galima ir muzikos pasiklausyti, ir pasidžiaugti gamta, gyvūnų bičiulyste“, – sakė akordeonininkas.

Todėl šventės metu sode bus galima sutikti ir muilo burbulų pūtikų, išbandyti piešimą ant vandens. Veiks šeimos kūrybinė dirbtuvė. Taip pat vyks edukacinės programos, gyvūnų pristatymai, kuriuos ves Zoologijos sodo darbuotojai.

Baigiamasis koncertas – Raudondvaryje

Kauno rajone, Raudondvario dvaro sodyboje, M.Levickis rugpjūčio 18–26 d. įkurdino tarptautinę muzikantų rezidenciją „Composers + Summer Academy“.

Joje dalyvavo 25 atlikėjai ir kompozitoriai iš įvairių pasaulio šalių. Vienas akademijos tikslų buvo kurti šiuolaikinę muziką akordeonui ir kompozicijas susieti su Lietuvos šimtmečiu.

Rugpjūčio 26 d. Raudondvaryje vyks baigiamasis akademijos koncertas „Pasaulinės premjeros“, kuriame ir bus pristatyti rezidencijoje sukurti kūriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.