Kultūros ministerija tikina: koncertinėms įstaigoms ir teatrams nerimauti nėra pagrindo

Kultūros ministerija suskubo išsklaidyti  nacionalinių koncertinių įstaigų ir teatrų vadovų abejones dėl 2018-ųjų  finansavimo.  

 Kultūros ministerija.<br> M.Juknevičienės nuotr.
 Kultūros ministerija.<br> M.Juknevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2017, 9:43 AM, atnaujinta Sep 16, 2017, 9:44 AM

„Profesionaliojo scenos meno veiklos nacionalinė programa bus parengta ir įgyvendinama jau kitais metais, kaip įpareigoja pernai priimtas Lietuvos Respublikos profesionaliojo scenos meno įstatymas. Kultūros ministerija ketina programą pristatyti suinteresuotoms institucijoms dar rugsėjo mėnesį“, - teigiama ministerijos išplatintame pranešime.

Jame taip pat primenama, kad Kultūros rėmimo fondas ir toliau gali finansuoti nacionalinių, valstybinių teatrų ir koncertinių įstaigų kultūrinės edukacijos projektus, o finansavimas pagal nacionalinę programą papildys valstybės teikiamą bazinį finansavimą. 

Pastarasis pagal LR Profesionaliojo scenos meno įstatymą Nacionaliniams ir valstybiniams teatrams bei koncertinėms įstaigoms skiriamas administravimo ir ūkio reikmėms, metinei kūrybinės veiklos programai įgyvendinti ir kitoms reikmėms.

Kultūros ministerija patikino, kad teatrų ir koncertinių įstaigų šimtmečio programos finansavimas bus tvirtinamas kartu su kitų metų biudžetu. Tuo metu latviai ir estai tai padarė anksčiau nei prieš metus ir pristatys savo meno užsienyje kur kas solidžiau nei lietuviai, sunkiai suspėsiantys į nuvažiuojantį traukinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.