Teatro sąjungoje – aktoriaus Ferdinando Jakšio 80-mečio vakaras

Spalio 9-ąją Lietuvos teatro sąjungoje svečiuosis ilgametis Jaunimo teatro aktorius, teatrologas Ferdinandas Jakšys, švenčiantis 80-ies metų jubiliejų. 

Aktorius F.Jakšys sulaukė aštuoniasdešimtmečio. <br>M.Ambrazo (ELTA) nuotr. 
Aktorius F.Jakšys sulaukė aštuoniasdešimtmečio. <br>M.Ambrazo (ELTA) nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2017, 5:28 PM

Aktorius surengs lyrinį vakarą, kuriame skambės poezija ir muzika. Jubiliejiniame vakare dalyvaus solistė Jolanta Stumbrienė, akompaniatorė Vilma Pečiukonytė. Renginį ves Donatas Smalinskas.

F.Jakšį galima nesunkiai atpažinti iš balso, kuriame skamba tikro lietuvybės puoselėtojo dvasia. Jis taip pat nestokoja geros nuotaikos ir vis dar yra pavydėtinos energijos. Išskirtiniam pasirodymui aktorius parinko mėgstamų rašytojų Antano Miškinio, Antano Vienažindžio-Vienužio bei Juozo Tumo-Vaižganto kūrybą. Taip pat jis skaitys ištraukas iš Kosto Ostrausko monodramos „Vaižgantas“. 

Aktoriui nepaprastai artima J.Tumo-Vaižganto pasaulėjauta, jo moralinės nuostatos. „Aš niekada taip gerai savęs neišreikščiau Hamletu, kaip tai galiu padaryti kalbėdamas apie J.Tumą-Vaižgantą, tiksliau, būdamas juo scenoje“, – atviravo artistas.

Daugiau nei 40 metų F.Jakšys praleido Jaunimo teatre, čia sukūrė daugybę charakterinių vaidmenų. Aktorius tikina, kad visi jo suvaidinti personažai – jam artimi žmonės, o J.Tumas-Vaižgantas ne tik savas, bet ir nepraradęs aktualumo.

„Gyvenimas, politinės situacijos keičiasi, tačiau jo žodžiai, parašyti prieš daugelį metų, tinka ir mūsų šiandieniam gyvenimui“, – sakė aktorius.

Vakaro nuotaiką šildys ir muzika. Sopranas J.Stumbrienė atliks populiariosios ir klasikinės muzikos kūrinius. O vakaro vedlys, Valstybinės kalbos inspekcijos vadovas D.Smalinskas šiek tiek papasakos apie garsų ir kuklų aktorių F.Jakšį, labiau mėgstantį kalbėti apie kitus nei apie save.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.