Kaip reikia statyti oro pilis – Vilnius City Opera išradingai pasitiko solistus

„Vilnius City Opera“ Vilniaus oro uoste gali nustebinti ne tik keleivius! Į prasidedančias „Fausto“ repeticijas suskrido net septyni solistai iš šešių šalių. Toks rekordinis kviestinių  solistų būrys žada aukščiausią vokalo kokybę, laukiančią žiūrovų spalio 12 – 15 d. spektakliuose! Kuo ir kodėl jie buvo nustebinti? 

 D.Silva spektakliuose dainuos Faustą.<br> VCO nuotr.
 D.Silva spektakliuose dainuos Faustą.<br> VCO nuotr.
 A.Švilpa.<br> VCO nuotr.
 A.Švilpa.<br> VCO nuotr.
 J.Gončarova dainuos Margaritą.<br> VCO nuotr.
 J.Gončarova dainuos Margaritą.<br> VCO nuotr.
Naujoji Margarita  O.Tokar.<br> VCO nuotr.
Naujoji Margarita  O.Tokar.<br> VCO nuotr.
 S.Gueze taip pat įkūnys Faustą.<br> VCO nuotr.
 S.Gueze taip pat įkūnys Faustą.<br> VCO nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 9, 2017, 11:04 AM

„Pirmas įspūdis apie šalį, kolektyvą, teatrą yra labai svarbus. Kai solistai Vilniuje dirba už 4-5 kartus mažesnius atlygius negu Europoje, kai Kongresų rūmuose nėra ne tik  normalios scenos ir padorių užkulisių, bet ir persirengimo kambarių, o pagrindinio vaidmens atlikėjui reikia prasidainuoti prieš spektaklį, - visiškai nesvarbu, kokio dydžio žvaigždė jis būtų, – ir tai jis turi daryti bendro vyrų persirengimo kambario tualete,   reikia verstis per galvą,  kad žmonėms būtų gera! Tuomet jie sugrįš. Na, o mes esame talentai iš nieko statyti oro pilis“, – dėstė režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Įkvėpti nepaprastai sėkmingos 11-ojo sezono pristatymo akcijos Vilniaus oro uoste, kurią vien socialiniuose tinkluose peržiūrėjo per 225 000 žmonių, „bohemiečiai“ nutarė nustebinti atvykstančius vokalistus pasitikdami kiekvieną iš jų bagažo laukimo salėje skambant atvykstančio solisto arijai iš operos „Faustas“. Tuo pat metu keleiviams buvo garsiai pristatomas pats dainininkas, slapta kamera filmuojant jų pačių ir aplinkinių reakciją. 

Net keturių lėktuvų keleiviai turėjo progą išgirsti ištraukas iš Ch. Gounod operos ir  susipažinti su į Vilnių atvykusiais talentais: fantastiškai Mefistofelio vaidmenį premjerose atlikęs Almas Švilpa atskrido iš Eseno, kuriame gyvena ir dainuoja jau daugiau kaip 20 metų, Margaritos vaidmenį atliksiančios Jekaterina Gončarova ir Olena Tokar atskrido iš Peterburgo ir Frankfurto, na o lėktuvo iš Paryžiaus keleiviai turėjo dvigubą malonumą, nes vienu metu susipažino net su dviem Faustais - meksikiečiu Diego Silva ir prancūzu Sebastienu Gueze!

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.