Rusų režisieriui Kirilui Serebrenikovui teismas neleido baigti filmo apie dainininką Viktorą Cojų

Rusų režisierius Kirilas Serebrenikovas (48 m.), kuriam skirtas namų areštas dėl įtarimų grobsčius valstybės biudžeto lėšas, paprašė leisti jam baigti filmuoti juostą „Vasara“ apie dainininką Viktorą Cojų.

Režisierius K.Serebrenikovas buvo areštuotas Sankt Peterburge rugpjūtį.<br>AP nuotr.
Režisierius K.Serebrenikovas buvo areštuotas Sankt Peterburge rugpjūtį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2017, 12:43 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 12:50 PM

„Prašau teismo leisti man užbaigti filmą, per kurio filmavimą mane sulaikė Sankt Peterburgo čekistai.

Liko tik penkios filmavimo dienos. Jei norite, tegul lydi automatais ginkluota sargyba – tik leiskite baigti filmą“, – ketvirtadienį prašė K.Serebrenikovas per Maskvos Basmano rajono teismo posėdį, kuriame nagrinėtas klausimas dėl jam skirto namų arešto pratęsimo.

Režisierius taip pat paprašė teismo suteikti galimybę lankytis Maskvos Didžiajame teatre, kad baigtų rengti premjerai baletą „Nurejevas“. Jo premjera buvo numatyta dar liepos pradžioje, bet po generalinės repeticijos atšaukta.

Pagal oficialią versiją – todėl, kad spektaklis nebaigtas, kordebaleto šokėjai nenušlifavę savo partijų, pagal neoficialią – teatro ir Rusijos kultūros ministerijos vadovybę išgąsdino spektaklyje gvildenama gėjų meilės tema, scenografijai parinkta nuogo baleto šokėjo Rudolfo Nurejevo nuotrauka, kurią padarė pasaulyje garsus mados ir garsenybių fotografas Richardas Avedonas.

Dabar baleto „Nurejevas“ premjera numatyta gruodį.

Tačiau režisieriaus balsas nebuvo išgirstas – teismas patenkino tyrimo įstaigų prašymą ir pratęsė namų areštą trims mėnesiams – iki sausio 19-osios.

Jis su kitais bendradarbiais kaltinamas organizavęs daugiau kaip 68 mln. rublių (1 mln. eurų) grobstymą. Pinigai buvo skirti K.Serebrenikovo organizacijos „Septintoji studija“ kūrybiniam šiuolaikinio meno projektui „Platforma“.

„Platformos“ autoriai ir publika tvirtina, kad projektas įgyvendintas, parengta daug spektaklių, šiuolaikinio šokio kompozicijų, performansų ir kitų renginių, kuriems ir panaudotos iš valstybės biudžeto gautos lėšos. Tačiau tyrėjai įtaria, kad jos panaudotos neteisėtai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.