Valstybinė Jono Basanavičiaus premija skirta muziejininkei Elvydai Lazauskaitei

Vyriausybėje patvirtintas Kultūros ministerijos siūlymas Valstybinę Jono Basanavičiaus premiją šiemet skirti muziejininkei dr. Elvydai Lazauskaitei. Premija skiriama už reikšmingus tradicinės kultūros tyrinėjimo ir sisteminimo, sklaidos ir aktualizavimo darbus, aktyvią ir rezultatyvią visuomeninę veiklą etninės kultūros srityje.

E.Lazauskaitė yra Lietuvos nacionalinio muziejaus Etninės kultūros skyriaus vedėja, unikalių Lietuvoje edukacinių etninės kultūros programų sudarytoja. 
E.Lazauskaitė yra Lietuvos nacionalinio muziejaus Etninės kultūros skyriaus vedėja, unikalių Lietuvoje edukacinių etninės kultūros programų sudarytoja. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 3:36 PM

E.Lazauskaitė yra Lietuvos nacionalinio muziejaus Etninės kultūros skyriaus vedėja. Ji yra unikalių Lietuvoje edukacinių etninės kultūros programų sudarytoja, jau dešimtmetį Lietuvos nacionaliniame muziejuje rengia pačios inicijuotas Tautinio kostiumo dirbtuves, kurios prisideda prie Lietuvos tautinių kostiumų išsaugojimo.

E.Lazauskaitės iniciatyva kiekvienais metais vasario 16-ąją rengiami Jono Basanavičiaus skaitymai, kuriuose dalyvauja J.Basanavičiaus premijos laureatai. Šių metų premijos laureatė rengia paskaitas etninės kultūros specialistams, yra ilgametė tautinio paveldo produktų sertifikavimo ekspertė.

„Etninės kultūros išsaugojimas yra svarbi mūsų atminties politikos dalis. Valstybinė J.Basanavičiaus premija leidžia įvertinti tuos, kurie svariausiai prisideda prie etninės kultūros puoselėjimo ir pažinimo. Šia prasme šių metų laureatės daktarės E.Lazauskaitės nuveikti darbai kalba patys už save“,– kalbėjo kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

1992 m. Kultūros ministerijos įsteigta Valstybinė J.Basanavičiaus premija kasmet skiriama už reikšmingus pastarųjų penkerių metų Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių lietuvių darbus, susijusius su etninės kultūros tradicijų plėtojimu, puoselėjimu, ugdymu ir tyrinėjimu, taip pat už kūrybinę ir mokslinę veiklą etninės kultūros srityje. Vyriausybės nutarimu nuo 2018 metų ši premija įgis nacionalinės premijos statusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.