Dainiaus Dirgėlos „Vaidmenų knyga“ – gyvenimiška, vadinasi, ironiška

Leidykla „Tyto alba” išleido Dainiaus Dirgėlos poezijos knygą „Vaidmenų knyga”. Pasak autoriaus, „knyga atsirado ir ėmė rašytis po vieno tikro įvykio: kartą jos vidinis vyras pakvietė mano vidinę moterį išgerti kavos. Išgėrusi kavos ir pabendravusi su jos vidiniu vyru mano vidinė moteris tiesiog prabudo, pražydo, ir mano pokalbiai su ja atrakino šią VAID | MENŲ KNYGĄ. Kiek joje vaidmenų, menų ir poezijos? Turbūt tiek, kiek jų yra mūsų kasdieniame gyvenime kiekvieną akimirką. Jei ši knyga ir nepažadintų vyruose jų vidinių moterų, o moteryse – jų vidinių vyrų, tai galbūt bent padėtų nusišypsoti. Gal net pasijuokti. Visų pirma iš savęs. Jei tą juoką girdėsiu, vadinasi, mano Vaidmuo rašant šią knygą bus nors šiek tiek pavykęs...“

„Taupi, šmaikščiai šeimyniška. Dirgėliškai gyvenimiška, gyvenimiškai dirgėliška. Vadinas, ir ironiška“, - taip apie D.Dirgėlos naują knygą sakė poetas D.Kajokas. 
„Taupi, šmaikščiai šeimyniška. Dirgėliškai gyvenimiška, gyvenimiškai dirgėliška. Vadinas, ir ironiška“, - taip apie D.Dirgėlos naują knygą sakė poetas D.Kajokas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-24 13:29

Apie ką ši D.Dirgėlos „Vaid | menų knyga“?

„Dievai žino, – sako poetas Donaldas Kajokas. – Jokių atsitiktinių vaidmenų, juolab nereikalingų menų. Anima / animus žaismė. Taupi, šmaikščiai šeimyniška. Dirgėliškai gyvenimiška, gyvenimiškai dirgėliška. Vadinas, ir ironiška. O apie ką – koks skirtumas apie ką. D. D. pats gerai žino, kad poezijoje kur kas svarbiau – kaip.”

D.Dirgėla (g. 1969 m.) – poetas ir fotografas. Gyvena Vilniuje, dirba reklamos agentūroje. Poetų grupės „Svetimi“ narys, poezijos antologijų „Svetimi“ (1994 m.) ir „Svetimi po 20“ (2014 m.) bendraautoris. Išleido poezijos knygas „Pavojingi žaidimai“ (1995 m.), „Stebėto jo užrašai“ (el. knyga, 2013 m. nominuota Metų knygos rinkimuose), „Re:plikos / Stebėto jo užrašai“ (2016 m.). Lietuvos ir tarptautinių haiku konkursų nugalėtojas bei laureatas, kelis kartus išrinktas į kūrybingiausių haiku autorių Europos TOP 100-uką.

D.Dirgėla – taip pat ir gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis“ narys, surengęs daugybę personalinių parodų Lietuvoje, dalyvavęs įvairiose parodose užsienyje, įvertintas premijomis ir medaliais.

Dainius Dirgėla. Vaidmenų knyga. Eilėraščiai. – Vilnius: Tyto alba, 2017. – 63 p. 

Iliustracijų autorius Vidas Poškus

Knygos dizainą kūrė Ilona Kukenytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.