Operos solistas Dmitrijus Chvorostovskis bus palaidotas dviejose vietose

Pirmadienį, lapkričio 27-ąją, Maskvos Piotro Čaikovskio koncertų salėje bus atsisveikinta su lapkričio 22-ąją mirusiu 55 metų operos solistu Dmitrijumi Chvorostovskiu. Kitą dieną jo palaikai bus palaidoti Maskvos Novodevičės kapinėse.

Operos solistas D.Chvorostovskis turėjo milijonus gerbėjų visame pasaulyje.<br> P.Mantauto nuotr.
Operos solistas D.Chvorostovskis turėjo milijonus gerbėjų visame pasaulyje.<br> P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2017, 5:43 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 5:50 PM

„Šiandien išrinkome vietą kapinėse, 9-ajame sklype, – žiniasklaidai sakė advokatas Pavelas Astachovas, D.Chvorostovskio draugas. – Šalia – maršalo Andrejaus Grečkos, rašytojo Fazilio Iskandero ir rusų liaudies šokio ansamblio “Beriozka” įkūrėjos Nadeždos Nadeždinos kapai. Vykdant paskutinę Dmitrijaus valią, jo palaikai bus padalyti į dvi urnas. Kita dalis bus palaidota Krasnojarske, jo gimtinėje. Ten vyks atskira ceremonija. Kada ir kaip, kol kas negaliu pasakyti.”

O labdaros organizacijos „Rusfond“ interneto svetainėje pasirodė sąrašas vaikų, kuriems padėjo D.Chvorostovskis. Vieniems davė pinigų operacijai, kitiems – brangiam gydymui. Jo iniciatyva surengti keli labdaros koncertai „Dmitrijus Chvorostovskis ir draugai“.

Iš tų koncertų „Rusfond“ gavo daugiau kaip 46,5 mln. rublių (7 mln. eurų), iš jų finansuotas 113 vaikų gydymas. Daugelį artistas tiesiog išgelbėjo.

D.Chvorostovskis pasaulį paliko trečiadienį, lapkričio 22-ąją. Jis mirė Londono slaugos ligoninėje apsuptas šeimos narių ir artimųjų. Dainininkas tebuvo 55 metų. 2015 metų birželį artistas pats pranešė, kad jam diagnozuotas smegenų auglys. Dainininkas atkakliai kovojo su liga.  D.Chvorstovskį palaikė milijonai gebėjų, visi nuoširdžiai tikėjo, kad jis laimės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.