Tarptautinei neįgaliųjų žmonių dienai – šventė „Dainuok, širdie, gyvenimą“

Minint Tarptautinę neįgaliųjų žmonių dieną, Lietuvos muzikų rėmimo fondo ir jo įkurtos bendrijos „Atgaiva“ pakviesti kasmet Vilniuje renkasi  neįgalūs žmonės su iš visų miestų ir rajonų, kad gražioje aplinkoje pasiklausytų klasikinės muzikos, kartu su muzikais profesionalais pamuzikuotų, pasižvalgytų po Vilniaus kultūrines ir istorines vietas, aplankytų muziejus, meno galerijas.

Šventėje „Dainuok, širdie, gyvenimą“ grieš Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras. 
Šventėje „Dainuok, širdie, gyvenimą“ grieš Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2017, 2:41 PM

Šių metų meno šventė „Dainuok, širdie, gyvenimą“ gruodžio 4 dieną į Lietuvos nacionalinę filharmoniją pakvietė 700 neįgalių žmonių. Šventės globėja – LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvos nacionalinė filharmonija atvykusiems į šventę svetingai duris atvers jau nuo 14 valandos. Šventės dalyviai bus pavaišinti, galės pabendrauti su bendraminčiais, susitiks su neįgaliųjų respublikinių organizacijų vadovais, Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės, ministerijų atstovais, pasidalys savo geromis naujienomis ir rūpesčiais.

15 valandą didžiojoje Filharmonijos salėje dviejų dalių koncerte skambės populiari klasika ir šiuolaikinių kompozitorių kūriniai, liaudies muzika. Šventiniame koncerte dalyvaus žinomi meno kolektyvai ir solistai, kurie parengė turtingą ir įvairiapusišką programą.

Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos 60-ies jaunų talentingų muzikų simfoninis orkestras, pelnęs aukščiausius Europos apdovanojimus, dabar vadovaujamas Nacionalinio operos ir baleto teatro dirigento Martyno Staškaus, kartu su žinomais operos solistais mecosopranu Vilija Mikštaite ir baritonu Eugenijumi Chrebtovu atliks Balio Dvariono, Algimanto Raudonikio, Vytauto Klovos, Jaroslavo Cechanovičiaus, Kipro Mašanausko, Camille'io Saint-Saento. Geoges'o Bizet, Carlo Reinacke's muziką.

Regos negalią turinti Vytauto Didžiojo universiteto studentė Silvija Beatričė Petkevičiūtė sako: „Muzika – mano šviesa, mano spalvos.“ Išskirtiniu talentu apdovanota jaunoji muzikė skambins fortepijonu, dainuos kaip solistė ir kartu su baritonu Mindaugu Žemaičiu. Skambės jų atliekama Kazimiero Viktoro Banaičio, Aleksandro Kačanausko, Edvardo Griego muzika.

Operos orkestro solistas altininkas Andrius Pleškūnas ir žinoma vargonininkė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė Jarūnė Barkauskaitė džiugins kompozitorių Leo Delibes ir Franzo Schuberto meistriškai atliekamais kūriniais.

Antroje koncerto dalyje – Vilniaus miškų urėdijos ir Vilniaus jaunimo folkloro ansamblių „Nalšia“ ir „Poringė“ parengta nuotaikinga, liaudies meno ištakas menanti programa. Skambės naujoviškai aranžuotos pamėgtos dainos, nostalgiški romansai su instrumentiniu pritarimu, suksis rateliai.

Bendravimas, buvimas kartu su neįgaliais žmonėmis šventėje „Dainuok, širdie, gyvenimą“ nesibaigia. Lietuvos muzikų rėmimo fondas, bendrija „Atgaiva“ neįgalius žmones kviečia nemokamai lankytis sakralinės muzikos valandose Vilniaus arkikatedroje bazilikoje, ciklo „Alma mater musicalis“ koncertuose Vilniaus universiteto šv. Jonų bažnyčioje, tarptautinio muzikos festivalio „Sugrįžimai“ renginiuose, atkurto valstybingumo 100-mečio šventę pasitinkant šventiniuose koncertuose-susitikimuose signatarų tėviškėse. Rengiami tradiciniai vakarai Stasio Vainiūno namuose.

Neįgaliems žmonėms sudaromos sąlygos ne tik dalyvauti kitų atlikėjų koncertuose, bet ir patiems reikštis: koncertuoti, mokytis groti, rengti savo darbų parodas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.