Niujorko „Metropolitan Opera“ tiria garsaus dirigento veiksmus seksualinio išnaudojimo istorijoje

Niujorko „Metropolitan Opera“ paskelbė pradėjusi tyrimą dėl seksualinio išnaudojimo, kuriuo kaltinimas jos ilgametis garsus dirigentas Džeimsas Levinas (James Levine), informuoja BBC. 

 Garsus dirigentas Džeimsas Levinas (James Levine).<br> AP nuotr.
 Garsus dirigentas Džeimsas Levinas (James Levine).<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2017, 2:57 PM

74-erių Dž. Levinas „Metropolitan Opera“  dirigavo keturis dešimtmečius. Jis 2016 m. dėl sveikatos problemų pasitraukė iš pareigų. 

Dienraštis „The New York Times“ praneša, kad garsusis dirigentas įtariamas remiantis 2016 m. policijai pateiktu pranešimu, kuriame pareiškėjas Dž. Leviną kaltina jį, tuomet dar paauglį, seksualiai išnaudojus praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje. 

Pasak dienraščio pranešimo, Metropoliteno opera apie šiuos kaltinimus žinojo nuo praėjusių metų. Dirigentas, savo ruožtu, kaltinimus atmetė, o opera iš policijos esą nuo to laiko nieko daugiau negirdėjo. 

Remiantis Ilinojaus policijos ataskaita, kurią skaitė „The New York Times“ žurnalistai, pareiškėjas teigia, kad jo seksualinis išnaudojimas prasidėjo 1985 m., kai jam buvo vos 15 metų, o Dž. Levinui – 41-eri, ir tęsėsi iki 1993 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.