Krasnojarsko krašte dingo urna su Dmitrijaus Chvorostovskio palaikais

Kaip pranešė leidinys URA.eu, Krasnojarsko krašte pradanginta urna su lapkričio 22-ąją Londone mirusio pasaulinio garso baritono Dmitrijaus Chvorostovskio palaikais. Pagal velionio valią po kremacijos jo palaikai buvo padalyti į dvi dalis: viena palaidota Maskvoje, Novodevičės kapinėse, kita nugabenta į dainininko gimtąjį Krasnojarską, kur ją turėjo priglausti žemė.  

D.Cvorostovskio kapas Maskvos Novodevičės kapinėse.   
D.Cvorostovskio kapas Maskvos Novodevičės kapinėse.   
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 2:58 PM, atnaujinta Dec 13, 2017, 5:43 PM

Dabar aiškėja, kad urna nežinia kur dingo – URA.ru duomenimis, vietos valdininkai negali atsakyti žurnalistams į klausimą, kur yra dainininko palaikai. 

Jau iš pat pradžių dainininko gerbėjai stebėjosi, kodėl urna su D.Chvorostovskio palaikais neatiduota jo artimiesiems – juk dar gyvi Dmitrijaus tėvai.

Palaikus planuota palaidoti ne anksčiau kaip pavasarį, kai bus apgalvoti ir suderinti visi dainininko atminimo įamžinimo klausimai. Ketinta Jenisejaus krantinėje įrengti D.Chvorostovskio memorialą.

Ne visi gyventojai pritarė tokiai minčiai. „Kokie „memorialai“ su palaikais, ponai? Ar mažai kapinių pačioje šalies širdyje? Imkime ir prikepkime miestų ir kaimų aikštėse bei krantinėse mauzoliejų“,  „O kodėl Krasnojarsko garbės pilietį D.Chvorostovskį per prasta palaidoti mūsų miesto kapinėse, kuriose yra Šlovės alėja su geriausių mūsų miesto žmonių kapais?“, „Kodėl reikia elgtis nekrikščioniškai? Ar prisimenate, ką mūsų protėviai laidojo už kapinių tvoros? Nemanau, kad pats velionis, rašydamas testamentą, turėjo galvoje tai, ką jūs norite padaryti, nors ir buvo, kaip šnekama, netikintis, nors ir krikštytas“, – piktinosi gerbėjai.

Juos domina ir kitas klausimas: kur dingo urna su palaikais po iškilmingų sutiktuvių miesto oro uoste? Krasnojarsko vadovybė į šį klausimą atsakinėja miglotai: „Urna su palaikais iki laidotuvių saugoma specializuotoje įstaigoje.“

Tačiau žurnalistai, pabandę sužinoti, kur vis dėlto yra palaikai, buvo siuntinėjami nuo vieno valdininko pas kitą ir nė vienas negalėjo atsakyti, kur jie yra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.