Popiežius Pranciškus įspėjo žmones nediskutuoti su velniu, nes jis yra labai protingas

Popiežius Pranciškus primygtinai įspėjo katalikus neužmegzti kontakto su velniu: tikintieji neturėtų „kalbėti su šėtonu“, nes jis yra labai protingas, retoriniu požiūriu pranašesnis „asmuo“. Tai Katalikų bažnyčios vadovas pareiškė interviu televizijai, kurį trečiadienio vakarą parodė katalikų stotis TV2000. 

 Šėtonas R.Scotto filme "Legenda".<br> Filmo kadras.
 Šėtonas R.Scotto filme "Legenda".<br> Filmo kadras.
 Popiežius Pranciškus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Popiežius Pranciškus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Eltos, AFP ir lryto inf.

Dec 14, 2017, 5:54 PM

Šėtonas yra konkretus blogis, o ne kažkas tai migloto, įspėjo popiežius. „Jei tu pradėsi su šėtonu kalbėti, tu žuvęs. Jis susuks tau galvą“, – kalbėjo Pranciškus. Geriau esą yra atsitraukti. Šėtonas mulkina ir kunigus bei vyskupus. „Ir jei tu to laiku nepastebėsi, tai baigsis blogai“, – pridūrė pontifikas. 

Argentinietis popiežius dažniau nei jo pirmtakai mini velnio, didžiojo demono ar šėtono buvimą. Pasak Pranciškaus, tai konkretus blogis pasaulyje, su kuriuo reikia kovoti įvairiomis priemonėmis. Popiežius, pavyzdžiui, praeityje rekomendavo kunigams pasitelkti vietos egzorcistus, jei jie klausykloje tampa didelės dvasinės netvarkos liudininkai. 

Per Mišias, skirtas prisiminti 2016 metais Šiaurės Prancūzijoje islamistų nužudytą kunigą, popiežius sakė, kad „šėtoniška“ yra žudyti Dievo vardu. „Šėtone, traukis nuo manęs“, – tokie esą buvo paskutinieji 84 metų prancūzų dvasininko žodžiai prieš nužudymą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.