Žiemos švenčių pabaigoje – Trijų karalių palaiminimas

Šeštadienį – žiemos švenčių pabaigtuvės ir Trijų karalių diena. Vilniuje, kaip ir kasmet, senamiesčio gatvėmis trauks trys karaliai su žaisminga persirengėlių svita ir visus sveikins su naujaisiais, 2018-aisiais, linkės geros kloties.

Trys karaliai trauks per Vilniaus senamiestį.<br>T.Bauro nuotr.
Trys karaliai trauks per Vilniaus senamiestį.<br>T.Bauro nuotr.
Trys karaliai su palyda aplankys Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Trys karaliai su palyda aplankys Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Trys karaliai su palyda aplankys Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Trys karaliai su palyda aplankys Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Trys karaliai su palyda aplankys Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Trys karaliai su palyda aplankys Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 6, 2018, 10:48 AM

Pasiekę Katedros aikštėje esančią prakartėlę jie pagarbins Kūdikėlį Jėzų. Trijų metrų aukščio karalių Kasparo, Merkelio, Baltazaro ir jų palydos teatralizuotos eitynės sostinėje rengiamos jau  aštuonioliktą kartą. Kolona pajudės nuo Aušros vartų Katedros aikštės link. 

Kauno tautinės kultūros centro rengiama šventė prasidės karališkomis eitynėmis – šeštadienio popietę karaliai Kasparas, Merkelis ir Baltazaras su žibintais bei karališkomis dovanomis keliaus nuo S.Daukanto gatvės Laisvės alėja, Vilniaus gatve į Rotušės aikštę, kur vyks teatralizuotas koncertas „Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo“. 

Susirinkusius į aikštę žiūrovus sveikins ir linksmins folkloro ansambliai „Kupolė“, „Žaisa“, „Alda“, „Jotija“, „Piliarožė“, „Sodyba“, „Dailingė“, „Sodailio“. 

Trys Karaliai laimins Kauną ir iškilmingai paskelbs, kad prasidėjo Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio metai, primins, kad jau baigiasi kalėdojimo laikas, – metas vėl kibti į darbus. 

Išskirtinę programą rodys šokio su ugnimi studija „Ugnies valdovai“ – liepsnos Saulės simboliai, kviesdami šviesą. 

Taip pat numatyta ir atsisveikinimo su Kalėdų eglutėmis, kurios jau pradėtos rinkti kiekvienoje Kauno seniūnijoje, akcija. 

Vilniečiai taip pat atsisveikins su eglutėmis – vakare Vilniaus mokytojų namų kiemelyje prasidės šventė visai šeimai  „Lik sveika, Kalėdų eglute“. Tai „Kalėdų sostinėje“ pabaigą paskelbsiantis renginys, kuriame netrūks žaidimų, smagių pokštų, dainų ir šokių. 

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į šventę atsinešti nupuoštas savo žaliaskares, dalintis švenčių įspūdžiais ir iki kitų metų atsisveikinti su Kalėdų eglutėmis bei kartu su jomis iškeliaujančia Kalėdų dvasia. 

Taip pat šeštadienio popietę, 16 val.,  Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje vyks kalėdinio laikotarpio pabaigai paminėti skirtas Grigiškių meno mokyklos mokytojų koncertas, kuriame skambės nuotaikingi džiazo ir populiariosios klasikos kūriniai. 

Pasidžiaugti įspūdinga Vilniaus Kalėdų eglute, aplankyti vis dar šventine nuotaika šurmuliuojantį Kalėdų miestelį Katedros aikštėje bei Kalėdų miestelį Rotušės aikštėje ir pasivažinėti Kalėdų traukinuku bus galima iki sausio 8-osios. 

Sekmadienį, sausio 7-ąją, Katedros aikštėje Vilniuje prie Kalėdų eglės, vyks Vilniaus miesto stačiatikybės tradicijų puoselėtojų Kalėdų šventė. 

Daugiataučio ir įvairių tikėjimų miesto tradicinėje šventėje vaikai ir suaugusieji kviečiami išklausyti Stačiatikių bažnyčios atstovo Kalėdų sveikinimo, pasigrožėti teatralizuotu vaidinimu ir šventiniu koncertu. Šventės programoje dalyvaus Vilniaus miesto meno kolektyvai ir atlikėjai Igoris Jarmolenka, Vadimas Volkovas, Aleksandras Belkinas, Borisas Iskakovas, Olegas Mozarskis, Valentina Kalinčeva, Jekaterina Bekešaitė ir kiti, vaikų šokių teatrai „Angel Project“ ir „Fantazija“, šokių studija „Gelios“, rusų folkloro kolektyvas „Vėreja“ ir vokalinis ansamblis „Drugelis“, o mažuosius linksmins Senis Šaltis su Snieguole.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.