Peliukas užtemdė JAV Nacionalinį simfoninį orkestrą

Peliukas tapo koncerto, kuriame dalyvavo Nacionalinis simfoninis orkestras (NSO), diriguojamas japonų maestro Yutaka Sado, žvaigžde. Apie tai pranešė „The Washington Post“.

Tamsi dėmelė ant grindų yra pelė, laksčiusi po Kennedy centro koncertų salę ir trikdžiusi žiūrovus, bet ne orkestrą. 
Tamsi dėmelė ant grindų yra pelė, laksčiusi po Kennedy centro koncertų salę ir trikdžiusi žiūrovus, bet ne orkestrą. 
 AFP nuotr.
 AFP nuotr.
Kviestinis dirigentas Yutaka Sado dirigavo orkestrui per koncertą, kuris priviliojo specialųjį svečią.
Kviestinis dirigentas Yutaka Sado dirigavo orkestrui per koncertą, kuris priviliojo specialųjį svečią.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 15, 2018, 2:39 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:25 AM

Koncertas buvo skirtas Leonardo Bernsteino gimimo šimtmečiui, minimam šiais metais. Beje, L.Bernsteinas buvo Yutaka Sado mokytojas. Koncerte skambėjo Gioacchino Rossini operos „Šarka vagilė“ uvertiūra, L.Bernsteino 2-oji simfonija „Nerimo amžius“  orkestrui ir fortepijonui (pianistas Jeanas Yvesas Thibaudet), Piotro Čaikovskio simfoninė fantazija „Frančeska da Rimini“ ir Maurice’o Ravelio Bolero.

Mažasis graužikas sukėlė sumaištį Vašingtono Kennedy menų centro žiūrovų salėje per pertrauką. Personalas paragino publiką likti savo vietose per koncerto antrąją dalį. Tačiau žiūrovai, šalia kurių bėgiojo peliukas, traukė šalin rankines ir viršutinius drabužius, nors ir stengėsi išlaikyti tylą ir rimtį.

Pastaraisiais mėnesiais Kennedy menų centre pelės pastebėtos ne kartą. Tai senas pastatas ir jame nuolatos gaudomi graužikai.

Gyvūnai ne kartą yra atsidūrę renginių dėmesio centre. Antai praėjusių metų birželio mėnesį per festivalį Turkijos Efeso mieste šuo netikėtai tapo pagrindine Vienos kamerinio orkestro koncerto žvaigžde, o 2015 metais per „didžiojo dvidešimtuko“ susitikimą Turkijoje pasaulio lyderius nustelbė trys katės, vaikščiojusios po tuščią G20 sceną.

Vaizdą nufilmavo ir į internetą įdėjo renginyje dalyvavę žurnalistai.

Įrašas sukėlė audringą reakciją socialiniuose tinkluose. „Šios katės dėl saugumo – prie jų pritvirtintos mikroskopinės vaizdo kameros“, – pareiškė vienas komentatorių. „Tačiau, deja, ne Ketstantinopolyje“, – pratęsė kitas, sujungęs anglišką „cat“ (katė) ir Constantinopole (Konstantinopolis).

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?