Kauno menininkai stebina: miesto centre į stulpą kels gandralizdį

Kauniečiai gatvės menininkai nepaliauja stebinę. Miesto centre netrukus atsiras gandralizdis. Jo reikia ant namo sienos neseniai nupieštam gandrui. Kūrėjai tiki, kad simbolinis paukštis, susisukęs lizdą mieste, paskatins ir vaikų gimstamumą.

Ant namo sienos nupieštas iš tolo matomas gandras turės ir tikrą gandralizdį, kuriam įkelti menininkai ieško stulpo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ant namo sienos nupieštas iš tolo matomas gandras turės ir tikrą gandralizdį, kuriam įkelti menininkai ieško stulpo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 29, 2018, 10:12 AM

Žinomas kaunietis menininkas Vytenis Jakas ieško ne visai įprasto daikto.

Kūrėjui reikia stulpo, ant kurio būtų galima įrengti tikrą gandralizdį. Vežimo ratą vyras jau turi.

Didelis gandralizdis bus įrengtas E.Ožeškienės gatvėje po atviru dangumi esančioje Kiemo galerijoje. Ant šios galerijos namo sienos neseniai buvo nupieštas įspūdingo dydžio gandras. Jis matomas keliaujant Savanorių prospektu.

V.Jakas sakė, kad šį darbą kūrė drauge su bendraminčiais – Goda Skėryte, menininku Morfai. Paukštį aerozoliniais dažais išpurškė Tadas Vincaitis-Plūgas.

„Man patinka kurti tokį meną, kuris skatina pamąstyti, susijęs su šių dienų aktualijomis.

Mūsų kieme kadaise gyveno daug vaikų. Dabar nėra nė vieno. Todėl gandras ir atsirado. Jis skatina pagalvoti apie šalies demografinę situaciją bei emigraciją“, – sakė V.Jakas.

Kol kas lizdo gandras neturi, todėl greta jo tarp dviejų namų kabo hamakas. Į jį sudėti trys juodi dideli kamuoliai. Jie yra Kauno, kuris 2022 metais bus Europos kultūros sostinė, simboliai.

Be to, jie primena ir milžiniškus šalia gandro padėtus kiaušinius.

„Kai rasime tinkamą stulpą, gandrui pagaminsime tikrą gandralizdį. Manau, kad neįprastoje vietoje vidury miesto įsikūręs gandras bus mielas kauniečiams“, – sakė V.Jakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.