Sostinė viešbučio „Narutis“ kolonų salė atgijo – čia skamba muzika

Norėtumėte nepamirštamo sekmadienio? Dainininkė Judita Leitaitė jums padės jį praleisti su puikia muzika žvakių prieblandoje „Naručio“ viešbučio kolonų salėje, ištapytoje angelais ir mūzomis.

J.Leitaitė sumanė kas antrą sekmadienį rengti muzikines popietes „Narutyje“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
J.Leitaitė sumanė kas antrą sekmadienį rengti muzikines popietes „Narutyje“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Feb 3, 2018, 12:26 PM

Ilgokai tuščia stovėjusi viešbučio „Narutis“ kolonų salė atgijo – žinoma dainininkė J.Leitaitė sumanė kas antrą sekmadienį čia rengti muzikines popietes. Ji pati jas veda, supažindina publiką su atlikėjais, sudarinėja koncertų programas ir jas papuošia savo dainavimu.

Muzika pasitinka šių popiečių lankytojus dar „Naručio“ fojė ir palydi į angelais ir mūzomis ištapytą salę – balkone smuikeliu čirpina J.Leitaitės duktė Paulina.

Anot ciklo sumanytojos, būtų nuodėmė nepanaudoti tokios jaukios, geros akustikos koncertų erdvės.

Be to, kolonų salėje stovi puikus fortepijonas.

O kad klausytis muzikos būtų dar maloniau, publiką šeimininkė sodina prie staliukų, uždega žvakes, pasiūlo užsisakyti mėgstamų gėrimų. Be to, kiekviename koncerte pristatomos specialiai šia proga dizainerės Laimutės Vanagienės sukurtos gėlių kompozicijos.

J.Leitaitei koncertų rengėjos ir vedėjos amplua – ne naujiena. Artistė jau beveik 20 metų kiekvieną mėnesį pasirodo Druskininkuose. Ji neslepia, kad kurorto sanatorijose vesti renginius nėra lengva, nes ten suvažiuoja žmonės iš įvairių šalių – daugelis nemoka lietuviškai ir nepažįsta Lietuvoje gerai žinomos dainininkės.

Tačiau J.Leitaitė sugeba sužavėti ir tokią margą auditoriją. „Druskininkuose mane vadina geros nuotaikos piliule“, – atskleidė atlikėja.

Naujame cikle „Narutyje“ dainininkė nutarė parodyti melomanams greta scenos meistrų kylančias šalies muzikos žvaigždes. Sausio mėnesį jos surengtoje pirmoje popietėje skambėjo rusų romansai, atliekami dainininkės Eglės Stundžaitės, smuikavo Paulina Daukšytė.

Šį sekmadienį popietėje liesis populiarios miuziklų ir kino filmų melodijos, atliekamos Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertmeisterio Alyčio Pesecko ir dainininkės Vilijos Mikštaitės.

Vasario 18-ąją prancūzų muzikos perlus nuo XVII a. iki mūsų dienų interpretuos vienas geriausių Lietuvos obojininkų Robertas Beinaris ir kamerinės muzikos pažiba dainininkė Simona Liamo.

Kovo 4 d. viešės mūsų operos pasididžiavimas tenoras Vaidas Vyšniauskas.

Programoje „O sole mio“ skambės gražiausios italų kompozitorių melodijos.

Kovo 18-osios popietėje „Reveransas muzikai“ J.Leitaitė žada intrigą, kuri, atrodo, bus itin miela gyvūnų mylėtojams.

„Kai apsilankysite, suprasite, kodėl verta mokėti už bilietą 20 eurų. Į ciklą kviečiuosi ne bet ką – tik labai gerus atlikėjus“, – tvirtino artistė.

Jaunuosius savo renginių solistus ji pati puikiai pažįsta, nes dėstė jiems kamerinį dainavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. „Noriu palydėti juos į koncertų gyvenimą“, – aiškino J.Leitaitė.

J.Leitaitės muzikinės popietės. Vasario 4, 18, kovo 4, 18 d. 16 val. Bilietų kaina – 20 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.