Geriausiai LNOBT vadovo konkurse pasirodė grupės „El Fuego“ narys

Po pusmetį trukusių keblumų baigėsi pakartotinai surengtas konkursas į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) generalinio direktoriaus pareigas.

 J.Sakalauskas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 J.Sakalauskas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-05 21:13, atnaujinta 2018-02-06 10:20

Daugiausiai balų jame surinko 35 metų baritonas ir kompozitorius Jonas Sakalauskas, įveikęs 12 konkurentų. Tai pranešė Kultūros ministerijos atstovai.

Ar balų užtenka užimti vadovo pareigas, ministerija nedetalizavo. Tačiau jos žinia, jog konkurso lyderis  „bus patikrintas atitinkamų institucijų, kaip numato teisės aktai“, leidžia tuo tikėti.

Vadinasi, J.Sakalausko perspektyvinė veiklos programa Kultūros ministerijos sudarytai komisijai pasirodė priimtina. Joje laimėtojas turėjo apibūdinti, kaip įsivaizduoja teatro kūrybinę veiklą ir kūrinių sklaidą, rinkodarą bei edukaciją, finansų ir žmogiškųjų išteklių valdymą. 

Pagal Konkursų į nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų  vadovus tvarkos aprašą pretendentai, surinkę mažiau kaip 60 procentų didžiausio galimo balų skaičiaus už programos vertinimą ir pokalbį su komisija, laikomi nepraėjusiais konkurso. 

J.Sakalausko vizijas vertino Kultūros ministerijos kanclerio Laimono Ubavičiaus vadovaujama komisija: Lineta Jakimavičienė, Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė, Darius Sadeckas,  Eglė Saudargaitė, Gintautė Žemaitytė ir trys muzikologės - Jūratė Katinaitė, Audronė Žiūraitytė ir Judita Žukienė. Ne visos pavardės žinomos teatralų  sluoksniuose.

Ministerija anksčiau teigė ieškojusi tokio teatro vadovo,  kuris būtų stiprus ir meno srityje, ir organizacijų valdyme. Spalį skelbtame analogiškame konkurse tai nepavyko, - nė vienas iš 8 jo dalyvių nesurinko minimalaus balo.

Nepasisekė net  laikinajam LNOBT vadovui finansininkui Sigitui Žutautui, kurį į šias pareigas, nušalinus Gintautą Kėvišą, savo nuožiūra paskyrė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson. 

Pastaruoju metu J.Sakalauskas vadovavo Klaipėdos muzikiniam teatrui. Praėjusį savaitgalį jį girdėjome „Eurovizijos“ atrankos ture dainuojantį su grupe „El Fuego“ .

Lieka palinkėti LNOBT prodiuseriams, kad neįvyktų tai, ko jie prisibijojo: kad naujasis teatro vadovas netaptų ugdytiniu, kurį reikia mokyti visko - nuo A iki Z. 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.