Premjeroje „Lė-kiau-lė-kiau“ – paauglių emocijos ir išgyvenimai

Balandžio 12 dieną Nacionaliniame Kauno dramos teatre laukiama režisierės Eglės Kižaitės premjera pagal dramaturgės Daivos Čepauskaitės pjesę „Lė-kiau-lė-kiau“, kuri gimė iš paauglių istorijų ir patirčių, atskleistų internetiniuose forumuose, bendraujant su pačiais jaunuoliais. 

Kauno dramos teatras pristato premjerą.<br>A.Bulotos nuotr.
Kauno dramos teatras pristato premjerą.<br>A.Bulotos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-07 10:46, atnaujinta 2018-03-07 15:27

Dramaturgės ir poetės Daivos Čepauskaitės naujausio kūrinio „Lė-kiau-lė-kiau“ herojai – paaugliai, kurių gyvenimas kartais primena ėjimą plonu tikrovės ledu. Svajonės, ambicijos, troškimai kuo greičiau pažinti visas šio didelio pasaulio spalvas didžiuliu greičiu neša juos pirmyn, tačiau patirties stoka dar neleidžia pajusti tvirtos žemės po kojomis. Kai kurios kliūtys dar neįveikiamos, kai kurie svoriai per sunkūs. 

Meilė ir sekstingas, draugystė ir išdavystė, patyčios ir vienatvė – tai tik keli iššūkiai, su kuriais susiduria šiandienos paauglys, trokštantis būti išklausytas ir suprastas. Pasak režisierės Eglės Kižaitės, šiame ypatingame amžiaus tarpsnyje kaunasi naivumas ir noras būti kietu, vaikiškos ašaros ir siekis būti dideliu, globos poreikis ir noras būti savarankišku, atsakomybės stoka ir nuotykio saldumas. 

„Paaugliai turi atrasti pasaulį ir save, o tame atradimų kelyje taip lengva įlūžti. Jie nori būti mylimi, o taip dažnai nieko nėra šalia. Jie nori mylėti, o dar nežino, ką su ta meile daryti. Šis spektaklis kalbės apie sudėtingą šiandienos paauglių pasaulį, kuriame susiduria viskas, iš ko susideda suaugusiųjų pasaulis, tik keturiolikmečiai išgyvena visa tai daug jautriau“, – atskleidžia režisierė. 

Būsimoji premjera papildys kuklų spektaklių paaugliams repertuarą. „Spektaklių paaugliams yra labai mažai, tai yra ta amžiaus grupė, kurią labai sunku pritraukti į teatrą. Mes norėjome užpildyti tą spragą. O kadangi visiems įdomiausia yra žiūrėti apie save, todėl ir stengėmės kurti istoriją apie juos, apie tai, kas karšta šiandien“, – sako dramaturgė Daiva Čepauskaitė. 

Scenografijos ir kostiumų dailininkė Justė Kondratė, kompozitorius – Arūnas Blažys. Vaidina aktoriai Eglė Grigaliūnaitė, Neringa Nekrašiūtė, Martyna Gedvilaitė, Goda Petkutė, Andrius Gaučas, Arnas Ašmonas, Pijus Narijauskas, Gytis Laskovas, Vaidas Maršalka.

Vienos dalies spektaklis orientuotas į jaunuolius nuo 12 m., tačiau siužete pasakojamos personažų paauglių problemos ne mažiau aktualios ir jų tėvams bei mokytojams. 

Premjera – balandžio 12, 13 ir 29 d. Rūtos salėje. Bilietų galima įsigyti teatro kasoje (Laisvės la.71), taip pat „Tiketos kasose“ ir www.tiketa.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.