Tarptautinio Stasio Vainiūno konkurso nugalėtojo laurai – danų pianistui

VIII Tarptautinis Stasio Vainiūno pianistų ir kamerinių ansamblių konkursas baigėsi! Po penktadienį ir šeštadienį vykusių finalo perklausų paaiškėjo, kas verčiausi laureatų vardų.

 S.Vainiūno pianistų konkurso laureatai su žiuri nariais.<br> M.Mikulėno nuotr.
 S.Vainiūno pianistų konkurso laureatai su žiuri nariais.<br> M.Mikulėno nuotr.
 Skambina D.Munkas-Nielsenas.<br> M.Mikulėno nuotr.
 Skambina D.Munkas-Nielsenas.<br> M.Mikulėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-26 09:11

Kamerinių ansamblių kategorijoje III vietą pelnė „Meteoros Quintet“ (Norvegija) ir „Gloria and Ilana“ (Estija), II vietos laurai atiteko „Duo Sabatini-Rugani“ (Italija) ir „Colore Duo“ (Lietuva). I vieta šioje kategorijoje nepaskirta.

Pianistų kategorijos III vietos laurus pelnė Adamas Piorkowskis (Lenkija), II vietą – Kendzsi Tanaka (Vengrija), o I vieta įvertintas Davidas Munkas-Nielsenas (Danija).

Konkurso diplomantais tapo Vincenzo De Martino (Italija), Kristina Yorgova (Bulgarija), Benjaminas Goodmanas (Izraelis) ir „Duo Hommage“ (Estija). Be pagrindinių premijų, konkurso dalyviams taip pat įteikti ir specialieji prizai.

VšĮ „Impetus musicus“ koncertinis prizas, rečitalis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio memorialiniame muziejuje Druskininkuose atiteko vienai jauniausių konkurso dalyvių Elžbietai Liepai Dvarionaitei. Koncertų ir renginių organizatoriaus „TangoBrucke“ specialusis prizas – pianistui iš Vengrijos K.Tanakai.

Savo favoritą pirmąjį kartą rinko ir orkestras – Šv. Kristoforo kamerinio orkestro simpatijos atiteko B. Goodmanui (Izraelis). Specialus Audronės Vainiūnaitės prizas už geriausią S. Vainiūno kūrinio atlikimą atiteko duetui iš Estijos „Duo Hommage“. Birutės Vainiūnaitės specialiuoju prizu už įtaigiausią S. Vainiūno kūrinio atlikimą įvertintas D. Munkas-Nielsenas. Šiam pianistui taip pat atiteko ir kvietimas 2019 m. surengti solo rečitalį „Vaidilos“ teatre.

Tradicija jau yra tapęs ir publikos simpatijų prizas – daugiausia žiūrovų palaikymo sulaukė pianistas V. De Martino (Italija) ir ansamblis „Colore Duo“ (Lietuva).

„Daugelis jūsų dabar apimti emocijų – kai kurie galbūt tikėjotės geresnio įvertinimo. Tačiau svarbiausia – ne užimtos vietos, o įgyta patirtis. Aš pats daugiausiai išmokau iš konkurso, kuriame net neįveikiau pirmojo turo, o kai kurie iš tų, kuriuose laimėjau pirmąsias vietas, teliko gražus prisiminimas“, – konkurso apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo pianistų žiuri pirmininkas Konradas Maria Engelis.

Kamerinių ansamblių finalas vyko kovo 23 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Šešis konkurso finalininkus vertino tarptautinė žiuri, kuriai vadovavo Avedis Kouyoumdjianas (Austrija). Žiuri nariai buvo Marje Lohuaru (Estija), Ola Karlssonas (Švedija), Patrickas Jüdtas (Šveicarija), Dalia Balsytė (Lietuva), Audronė Vainiūnaitė (Lietuva) ir Petras Kunca (Lietuva).

Pianistų finalas persikėlė į LDK Valdovų rūmus, kur finalinę programą – Wolfgango Amadeaus Mozarto koncertus – dalyviai skambino su Vilniaus miesto Šv.Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Barkausko. Konkurso dalyvius vertino Konrado Maria Engeliso (Vokietija) vadovaujama žiuri: Mati Mikalai (Estija), Antoine'as de Grolee (Prancūzija), Jurgis Karnavičius (Lietuva), Toms Ostrovskis (Latvija), Gintaras Januševičius (Vokietija–Lietuva), Sergejus Okruško (Lietuva).

Tarptautinį Stasio Vainiūno pianistų ir kamerinių ansamblių konkursą organizuoja LMTA ir VšĮ „Natų knygynas“. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?