Viena žymiausių muzikos pasaulio porų pasuko skirtingais keliais

Latvijos žvaigždės – 38 metų operos sopranas Kristynė Opolais ir 39 metų dirigentas Andris Nelsonas – paskelbė apie savo skyrybas. Menininkų santuoka truko septynerius metus, jie augina šešiametę dukrą. Pora savo sprendimo nekomentuoja ir prašo gerbti jos privatumą.

 A.Nelsono ir K.Opolais santuoka truko septynerius metus.
 A.Nelsono ir K.Opolais santuoka truko septynerius metus.
 2016 m. K.Opolais koncertavo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 2016 m. K.Opolais koncertavo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 A.Nelsonas.<br> Reuters nuotr.
 A.Nelsonas.<br> Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 9, 2018, 4:17 PM, atnaujinta Apr 9, 2018, 4:18 PM

Tai išies netikėta žinia šių muzikų gerbėjams, žinantiems A.Nelsono atsidavimą šeimai, nepaisant beprotiško jo užimtumo. Gimus dukrai Adrianai, dirigentas netgi buvo išėjęs tėvystės atostogų, ko iki tol nedarė joks kitas orkestro meno vadovas. Pirmagimei susirgus, jis atšaukinėjo svarbius koncertus.

A.Nelsonas buvo tvirtas užnugaris žmonai dainininkei, kurios kelias į meno aukštumas nebuvo rožėmis klotas. Ji dainavo Latvijos nacionalinės operos chore, kai Andris jau nuo 25-erių vadovavo teatro orkestrui. Vėliau jis tapo Birmingamo simfoninio orkestro vadovu ir jauniausiu per 100 metų Bostono simfoninio orkestro vadovu, buvo išrinktas šlovingojo Leipcigo “Gewandhaus” orkestro meno vadovu, pelnė ne vieną „Grammy”.

Pradėjęs dirbti Bostone, maestro džiaugėsi, kad žmonai bus patogu dainuoti Niujorke. Tikrasis Kristynės pripažinimas atėjo būtent po stulbinamo dvigubo jos debiuto „Metropolitan Opera”, kai per 18 valandų ji padainavo šioje scenoje Madam Baterflai ir Mimi. Per visą šio teatro istoriją tai niekam nebuvo pavykę.

Pradėjusi kilti dainininkė neslėpė savo didelių ambicijų – teigė norinti būti žinoma kaip „operos solistė Opolais”, o ne A.Nelsono žmona.

Pora turėjo namus Rygoje ir Miunchene. Išsiskyrę menininkai žada toliau drauge rūpintis dukterimi ir nenutraukti kūrybinių santykių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.