Vitalija Mockevičiūtė ir Neringa Varnelytė naujame spektaklyje porins siaubo pasakas

Balandžio 16 d., pirmadienį, Teatro sąjungoje Vilniuje žiūrovų lauks talentingos, smagios, pašėlusiai kūrybingos aktorės Vitalija Mockevičiūtė ir Neringa Varnelytė. Aktorės pristatys antrąjį savo spektaklį, šįsyk – siaubo pasakų gerbėjams, „Apie vėles, žemėj klajojančias“.

 N.Varnelytė ir V.Mockevičiūtė seks siaubo pasakas.
 N.Varnelytė ir V.Mockevičiūtė seks siaubo pasakas.
 N.Varnelytė ir V.Mockevičiūtė seks siaubo pasakas.
 N.Varnelytė ir V.Mockevičiūtė seks siaubo pasakas.
 N.Varnelytė ir V.Mockevičiūtė seks siaubo pasakas.
 N.Varnelytė ir V.Mockevičiūtė seks siaubo pasakas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 2:11 PM, atnaujinta Apr 13, 2018, 2:12 PM

Didžiulio žiūrovų dėmesio ir pagyrų sulaukęs pirmasis aktorių dueto spektaklis „Kas apsakys dzūkių linksmybes“ paskatino aktores toliau dirbti ir kurti drauge. Naujame jųdviejų spektaklyje, beje, ne vaikams, žiūrovai bus panardinti į lietuvių siaubo pasakų pasaulį. Pasirodyme, kuriame netrūks šiurpių istorijų bei smagių netikėtumų, bus atskleista vieno žmogaus, kuriam buvo lemta pažinti baimę, žvilgtelti į dvasių, vėlių, velnių pasaulį, gyvenimo kelionė. Apie žmogų, norėjusį apgauti pačią mirtį ir bandantį įminti Dievo sukurto pasaulio paslaptis.

Spektakliui aktorės pasitelkė siaubo pasakas ir lietuviškas sakmes, užrašytas Jono Basanavičiaus ir  Norberto Vėliaus.

Jau įprasta, kad aktorių pasirodymuose groja gyva muzika. Šį kartą skambės lietuviški tarpukario romansai, atliekami muzikantų Dariaus Mockevičiaus ir Pauliaus Kovalenkos (folkloro kapela „Ratilai“).

Kalbėdamos apie spektaklį aktorės pabrėžė, kad žiūrovams siaubo pasakas porins savo gimtąją dzūkų tarme.

„Rodydamos savo pirmąjį spektaklį pagal dzūkiškas pasakas „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes“ Lietuvos miesteliuose, pamatėme, kad profesionalia teatrine kalba pateikiamas tautinis paveldas iš naujo atgyja, tampa patrauklus žmogui, sutrikusiam nuo srautu plūstančios informacijos ir popkultūros. Todėl nusprendėme toliau dirbti šia kryptimi“, – sakė aktorė ir spektaklio kūrėja V.Mockevičiūtė.

Jai pritarė aktorė N.Varnelytė: „Šis spektaklis – apie baimę, kurios akys didelės, o jos nuojautos – kaip žvalgymasis po save. Pasakos tik atskleidžia pasaulio įvairovę ir nepaprastumą, o patirti siaubą ir nugalėti save kiekvienam reikia pačiam.“

Spektaklis „Apie vėles, žemėj klajojančias“. Balandžio 16 d. 18 val. Teatro sąjunga, Vilnius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.