Pirmą kartą Lietuvoje – tarptautinė prancūzų kalbos ir teatro šventė

Šią savaitę Kaunas tapo jaunatviška prancūziškosios kultūros ir teatro traukos vieta – Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) ir universiteto gimnazijoje vyksta tarptautinė frankofoniškų gimnazijų moksleivių teatrų šventė „Festival des festivals“ (pranc. „Festivalių festivalis“). 

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 2:38 PM

Tarptautinis moksleiviškų teatrų festivalis Kaune surengtas gimnazijai bendradarbiaujant su LSMU, Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija, Prancūzų institutu Lietuvoje, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru, Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybėmis. 

„Daugeliui jaunų žmonių iš įvairių šalių šios šventės dienos bus išties išskirtinės: jie susipažins ir susidraugaus Lietuvoje, o užmegzti draugystę jiems padės prancūzų kalba“, – renginio svarbą pabrėžė Prancūzų instituto Lietuvoje direktorius Jeanas-Marie Sani. 

Pasak organizatorių, tradicinė, 23-ioji, prancūzų kalbos ir teatro šventė į Kauną ir Lietuvą atkeliavo pirmą kartą. Ta proga renginio „Festival des festivals“ iniciatorė, frankofoniškus moksleivių teatrus vienijanti belgų ir prancūzų organizacija „ArtDraLa“, į generalinę asamblėją Kaune subūrė prancūziškai kalbančius teatralus bei mokytojus iš Europos ir Afrikos šalių. 

„Festivalių festivalis“ Kaune tęsis iki balandžio 20 dienos, per tą laiką gimnazistai vaidins Sofoklio, Moljero, kitų žymių autorių pjeses. Visi festivalio renginiai – nemokami, atviri miesto visuomenei, dalis jų iš LSMU Veterinarijos akademijos Iškilmių salės persikels į akademijos miestelio erdves. 

„Kiekvienam universitetui svarbūs talentai, o prancūzų kalba – puikus būdas juos ugdyti“, – šventės pradžios iškilmėse sakė LSMU rektorius, Prancūzijos garbės konsulas Kaune, prof. Remigijus Žaliūnas. 

Šventė į Kauno miestą bei LSMU gimnaziją pakvietė daugiau nei 200 mokinių iš Kanados, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Vengrijos, Bulgarijos, Rumunijos, Serbijos, Rusijos, Čekijos. Renginio programa – itin turininga: prancūzų kalba per šventės dienas bus suvaidinta 12 spektaklių. Gimnazistai improvizuos profesionalių Europos animatorių, aktorių, atlikėjų vedamose kūrybinėse dirbtuvėse ir forumuose, lankysis istorinėse, su Prancūzija susijusiose Kauno vietose. 

Festivalio „šeimininkė“ – LSMU gimnazija teisę rengti šią šventę iškovojo, pernai Lietuvos prancūziškų teatrų festivalyje užėmusi pirmąją vietą, primena ELTA. 

„Tai, kad tarptautinis prancūzakalbių teatrų festivalis pirmą kartą per 23 metus atkeliavo būtent į Kauną, – dėsninga, nes jau kelerius metus moksleivių frankofoniškojo teatro centras Lietuvoje yra persikėlęs į LSMU gimnaziją“, – sakė šios gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.