Klaipėdos džiazo festivalyje – laisvojo miesto muzikantai „Pokaz Trio“

Birželio 7-9 dienomis į nenuilstamą džiazo muzikos siautulį pakviesiantis 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato šių metų svečius – muzikantų grupę iš laisvojo miesto Odesos „Pokaz Trio“.

2016-aisiais susibūrusi grupė „Pokaz Trio“ subūrė Ukrainoje gerai žinomus muzikantus – kompozitorių ir pianistą A.Pokazą, bosininką V.Fesenką ir būgnininką J.Taruncovą.  
2016-aisiais susibūrusi grupė „Pokaz Trio“ subūrė Ukrainoje gerai žinomus muzikantus – kompozitorių ir pianistą A.Pokazą, bosininką V.Fesenką ir būgnininką J.Taruncovą.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 3:04 PM

„Ukrainos perlas Odesa – tai laisvasis miestas. Kodėl laisvasis? Nes Odesa yra gerokai kitokia nei kiti miestai. Ir ne šiaip sau kitokia, o gerokai kitokia. Tad ir čia skambantis džiazas kitoks – įkvėptas laisvės. Matyt, dėl šios priežasties sudėtinga tiksliai apibūdinti ir Odesoje susibūrusios grupės „Pokaz Trio“   muzikos stilių. Jie patys jį vadina „futuristiniu džiazu“, įtraukiančiu ir žadinančiu publikos bei pačių muzikantų vaizduotę“, – sakė Inga Grubliauskienė, Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė.

2016-aisiais susibūrusi grupė „Pokaz Trio“ subūrė Ukrainoje gerai žinomus muzikantus – kompozitorių ir pianistą Andrejų Pokazą, bosininką Vitalijų Fesenką ir būgnininką Jakovą Taruncovą. Nors kiekvienas šių muzikantų turi savitą grojimo stilių ir savitus muzikinius poreikius, kartu jie – tai puikios harmonijos ir išskirtinio susiklausymo trio.

Šiandien „Pokaz Trio“ jau net tik koncertuoja žymiausiuose Ukrainos džiazo festivaliuose, bet ir rengia itin sėkmingus bei tūkstančius žiūrovų pritraukiančius savo koncertus garsiausiuose Kijevo, Odesos ir kitų Ukrainos miestų salėse. 2018-ųjų pradžioje muzikantų trio iš Odesos pristatė ir puikių muzikos kritikų bei gerbėjų atsiliepimų sulaukusį debiutinį albumą „Kintsugi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.