Tarptautinė mugė „Jazzahead!“ plačiau atvėrė duris Lietuvos džiazui

Lietuvos džiazo federacija (LDF) ką tik grįžo iš viešnagės “jazzahead!” – didžiausioje džiazo muzikai skirtoje parodoje Brėmene. Trylika metų iš eilės šis miestas yra džiazo atlikėjų, prodiuserių, festivalių organizatorių, agentų, leidėjų, žurnalistų, kritikų traukos vieta. 

Patrickas Španko, džiazo portalo „skjazz.sk“ redaktorius (Slovakija).<br>Rengėjų nuotr.
Patrickas Španko, džiazo portalo „skjazz.sk“ redaktorius (Slovakija).<br>Rengėjų nuotr.
Lietuvos džiazo federacija.<br>Rengėjų nuotr.
Lietuvos džiazo federacija.<br>Rengėjų nuotr.
Simona Kliševičienė, Kirke Karja (Estija), Gabrielė Tamutytė<br>Rengėjų nuotr.
Simona Kliševičienė, Kirke Karja (Estija), Gabrielė Tamutytė<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 1:53 PM

„Penktoji viešnagė šioje mugėje leido suprasti, kad turime nemažą įdirbį ir jis subrandino pirmuosius vaisius. Šių metų mugė mums tapo svarbi dėl būsimos narystės Europos džiazo tinkle, naujojo rinkinio „Jazz from Lithuania” pristatymo, tolimesnio bendradarbiavimo su kitomis Baltijos šalimis. Parsivežėme namų darbų keleriems metais į priekį”, – sako Lietuvos džiazo federacijos prezidentas Julijus Grickevičius. 

Šiais metais Lietuvos stende dirbo LDF atstovai Solveiga Rusytė ir Julijus Grickevičius, muzikantas ir kompozitorius Liutauras Janušaitis, Simona Kliševičienė ir Gabrielė Tamutytė iš agentūros „Tilto namai”, koncertinės įstaigos „Kauno santaka” atstovė Zita Bružaitė, „Vilnius Jazz” organizatorius Antanas Gustys. Pagrindiniu stendo traukos objektu tapo naujausias „Jazz from Lithuania” rinkinys.

Pasak agentūros „Tilto namai” atstovės Gabrielės Tamutytės, renginyje verta apsilankyti ir patiems muzikantams. „Nustebino, kiek daug tokių kasdien susitikdavom ir kaip jiems įprasta save atstovauti, ieškoti naujų ryšių, kalbėti apie savo muziką. Apskritai, smagu, kad Lietuva ir jos džiazas dalyvauja tokiame renginyje, nes būtent taip jie tampa matomi platesniam pasauliui”, – sakė G. Tamutytė.

Šiais metais agentūra „Tilto namai“ reprezentavo grupes „Džiazlaif“ ir „Sheep Got Waxed“, kurios sutiktiems delegatams nebuvo naujiena. Daugelis atlikėjus jau atpažįsta iš kitų muzikos industrijos konferencijų Taline, Liublianoje, Groningene. Stendo svečiai domėjosi grupių „Reinless”, „Lajos”, trio „Infiltrators”, vokalistės Veronikos Chi Chi kompaktiniais diskais ir bendradarbiavimo galimybėmis. 

Ypatingas dėmesys skirtas šių metų šaliai partnerei Lenkijai. „Mums prireikė penkerių metų sunkaus ir  vieningo darbo, kad atsidurtume šioje pozicijoje,” – dalinosi lenkų „Jazz Forum” vienas redaktorių Marekas Romanskis. Paskutinę mugės dieną paskelbta 2019 šalis partnerė – ja tapo Norvegija.

Šių metų mugės statistika įspūdinga: 15 000 klausytojų aplankė 100 koncertų, 3196 profesionalų, 1356 kompanijos iš 60 šalių. „jazzahead!“ sudaro kelios dalys – pirmiausia paroda, kur savo nacionalinius stendus įrengė daugelis Europos šalių, Šiaurės Amerikos, Azijos atstovų, taip pat leidybinių kompanijų, žurnalų, agentūrų atstovybės.

Tris vakarus skamba showcase (parodomosios programos) koncertai, klubų programa. Jie surikiuoti po šalies partnerės, Europos džiazo tinklo (European Jazz Network), užjūrio džiazo ir, žinoma, Vokietijos džiazo mugės vėliavomis. Siekiama, kad parodomojoje programoje pasirodytų ir muzikantai iš Lietuvos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.