Klaipėdoje bus teikiami „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimai

Balandžio 30-ąją, pasauliui minint Tarptautinę džiazo dieną, Klaipėdoje bus įteiktas jau trečiasis „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas, skiriamas labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio džiazo muzikos propaguotojams. Per iškilmingą vakarą taip pat skambės geriausių Vakarų Lietuvos džiazo atlikėjų atliekamos džiazo melodijos.

 Klaipėdiečiai apdovanos uoliausius džiazo propaguotojus.
 Klaipėdiečiai apdovanos uoliausius džiazo propaguotojus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 9:27 AM, atnaujinta Apr 30, 2018, 9:28 AM

Klaipėdos pilies džiazo festivalio įsteigtas „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas pirmą kartą suspindėjo 2016 metais – už viso gyvenimo nuopelnus džiazo muzikai jis buvo įteiktas vienam ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Lietuvoje, kompozitoriui, pedagogui Sauliui Šiaučiuliui. Pernai „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas už džiazo muzikos propagavimą įteiktas Klaipėdos džiazo orkestro įkūrėjui ir vadovui, saksofonininkui Kęstučiui Sovai.

„Džiazo žvaigždės“ apdovanojimai jau tapo gražia uostamiesčio džiazo muzikos tradicija. Juolab kad Klaipėda – neužšąlantis Lietuvos kultūros, o kartu ir džiazo muzikos uostas“, – sakė apdovanojimų iniciatorė ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Renginio svečiams savo koncertą dovanos legendinis uostamiesčio diksilendas „Memeland“. Tai vienas seniausių Lietuvoje Klaipėdos džiazo tradicijas puoselėjantis kolektyvas, subūręs garsiausius uostamiesčio džiazo muzikantus – saksofonininką Laimoną Urbiką, trimitininką Leonardą Bėkšą, klavišininką S.Šiaučiulį, gitaristą Vykintą A.Jasaitį, kontrabosininką Antaną Balsį ir perkusininką Edmundą Federavičių. Pirmadienį prie diksilendo „Memeland“ taip pat prisidės kviestiniai vakaro svečiai – dainininkė Kristina Jatautaitė ir gitaristas Mantas Nazarovas.

Per „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimų ceremoniją pasirodymą surengs ir Vakarų Lietuvos muzikantus suvienijusio Klaipėdos džiazo orkestro combo grupė, pristatysianti naują savo programą.

Auksinį „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimą, atiteksiantį labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio džiazo muzikos propaguotojams, sukūrė klaipėdietis dailininkas Aurimas Anusas. Apdovanojimai bus surengti viešbučio „Amberton Klaipėda“ renginių ir koncertų salėje „Vakaris“.

Tarptautinė džiazo diena, globojama UNESCO, visame pasaulyje minima kiekvienų metų balandžio 30 d. Šia diena siekiama ne tik skatinti kultūrų tarpusavio supratimą, dialogą ir toleranciją, lyčių lygybę, bet ir informuoti visuomenę apie džiazo muzikos vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes.

Praėjusiais metais tarptautinė Džiazo diena iš viso minėta beveik 200 pasaulio šalių. Įvairūs tarptautinės džiazo dienos renginiai balandžio 30 d. bus surengti ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose Lietuvos miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.