Kviečia prisidėti prie išskirtinio virtualios realybės projekto

Nepriklausoma kūrybinė organizacija „Baltijos kamerinis operos teatras“ jau 3 metus šiuolaikiškai interpretuoja ir plėtoja teatrinės kultūros sklaidą. Pradėję nuo kamerinių operų kelis paskutinius metus teatras įgyvendina teatrinius projektus jungiančius gyvą muziką, lėlių teatrą, šešėlių teatrą, šiuolaikinį šokį ir dramos teatrą. Pagrindinis teatro prioritetas: „klasikinio meno ir šiuolaikinio mokslo jungtys“. BKOT į savo kūrybą stengiasi įtraukti inovatyvius formatus, plėsti teatro raiškos ribas, ieškoti alternatyvių sprendimų, o naujausia jų idėja – teatras virtualioje realybėje. 

 Teatrinė VR instaliacija ,,Juokingo žmogaus sapnas“.<br> Organizatorių nuotr.
 Teatrinė VR instaliacija ,,Juokingo žmogaus sapnas“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2018, 6:06 PM

Nauja VR instaliacija „Juokingo žmogaus sapnas“ bus kuriama kartu su VR lyderiais Lietuvoje „Gluk media“. Jau ilgą laiką dirbantys su VR360 ir 3D animacijomis Lietuvoje ir už jos ribų „Gluk media“ pelnytai yra tapę inovacijų bei kokybės ženklu.

Virtualios realybės instaliacija bus skirta sapnų analizei

Pirmajame naujo projekto kūrybos etape siekiama atrasti estetinį bei loginį ryšį tarp mokslo ir meno sapnų tyrinėjimo srityje ir tai pristatyti lengvai prieinamu VR formatu suteikiant žiūrovui unikalią vieno sapnuotojo patirtį. Šiam tikslui pasiekti buvo pakviesti profesionalūs psichiatrai, kurie kartu su spektaklio kūrėjais sudaro estetinę sapnų charakteristiką bei remiantis K. G. Jungo analitinės psichologijos teorijomis ieško sapnų turinio kilmės. 

Remiantis pirmame darbo etape sudarytomis teorinėmis charakteristikomis vėliau kūrybinė grupė ieškos tinkamiausių meninių sprendimų gebančių kuo tiksliau atkurti sapnišką būvį. Ši formų paieška bus atliekama garso (kompozitorius Andrius Šiurys), vaizdo (scenografė Dovilė Gecaitė, video-projekcijos Kornelijus Jaroševičius), judesio (choreografė Christina Batian), objektų (lėlininkas Imantas Precas) bei dramos teatro srityse. Projekto režisierius ir scenarijaus autorius Žilvinas Vingelis. Atliktos analizės pagrindu bus sukurta F. Dostojevskio apsakyme aprašyto „Juokingo žmogaus sapno“ estetinė charakteristika, kuri taps tolimesnės teatrinės VR instaliacijos bei kitą sezoną pristatomo spektaklio scenarijaus bei režisūrinės koncepcijos pagrindu.

Paremti VR projektą galite ir jūs!

Įsigijus išankstinį VR instaliacijos „Juokingo žmogaus sapnas“ RĖMĖJO bilietą ne tik suteiksite galimybę jauniems menininkams kokybiškiau realizuoti inovatoyvią VR teatro idėją, bet ir gausite išskirtinę galimybę sudalyvauti kūrybiniame procese patys. Iš viso galima rasti net tris RĖMĖJO bilieto kategorijas:

Pirkdami RĖMĖJO bilietą nr. 1 jūs:

– Remiate biudžeto neturintį projektą ir suteikiate galimybę įgyvendinti šią idėją.
– Įgyjate galimybę tapti kūrybinės komandos dalimi ir gegužės pradžioje dalyvauti VR instaliacijos filmavime (yra vaidmuo ir žiūrovams, dalyvaus tik išreiškę norą).

– Įgyjate išankstinę galimybę dar iki birželio mėnesio pirmieji pamatyti VR instaliaciją specialiai su jumis suderintu laiku. Kiti žiūrovai galimybę išvysti šį darbą turės tik kitą sezoną.

Pirkdami RĖMĖJO bilietą nr. 2 jūs:

– Gaunate viską, kas išvardinta Rėmėjo biliete nr. 1

Rezultato pristatymo metu gaunate susitikimą su visa kūrybine grupe, kuri asmeniškai pristatys savo kūrybinių ieškojimo rezultatus, paaiškins pasirinkimus, aptars meninius sprendimus, atsakys į klausimus.

– Dalyvaujate VR instaliacijos poveikį tiriančioje apklausoje, kurios pagrindu bus kuriamas spektaklio „Juokingo žmogaus sapnas“ scenarijus.

Pirkdami RĖMĖJO bilietą nr. 3 jūs:

– Gaunate viską, kas išvardinta Rėmėjo biliete nr. 2

– Gaunate išankstinius bilietus į kitą sezoną planuojamą „Juokingo žmogaus sapno“ premjerą arba bet kurį kitą Baltijos kamerinio operos teatro spektaklį.

– Asmenų, kurie šioje platformoje mus parėmę 50 eu ar daugiau vardai bei pavardės bus įrašytos į spektaklio aprašymą bei aktoriams išdalintose pjesėse.

Instaliacijos kūryba vykdoma balandžio ir gegužės menesiais, o ją atliks operos solistė Agnė Sabulytė, šokėja Ana Novickaja, aktoriai Saulius Čiučelis, Balys Ivanauskas, Imantas Precas, Marijus Mažūnas bei Laurynas Jurgelis. 

Daugiau informacijos apie projektą galite rasti ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.