Genų inžinerija, virtualūs pasauliai ir biopankas – kokia fantastiška ateitis laukia Lietuvos?

Gegužės 5 Vilniuje vyks 29-asis Lietuvos fantastikos festivalis „Lituaniconas“. Tai – kasmet vykstantis Lietuvos fantastikos mėgėjų susitikimas, į kurį kviečiami visi, kam įdomu fantastika, futurizmas, technologijos ir kūryba.

 Gegužės 5 Vilniuje vyks 29-asis Lietuvos fantastikos festivalis „Lituaniconas“. Tai – kasmet vykstantis Lietuvos fantastikos mėgėjų susitikimas, į kurį kviečiami visi, kam įdomu fantastika, futurizmas, technologijos ir kūryba.<br> 123RF iliustr.
 Gegužės 5 Vilniuje vyks 29-asis Lietuvos fantastikos festivalis „Lituaniconas“. Tai – kasmet vykstantis Lietuvos fantastikos mėgėjų susitikimas, į kurį kviečiami visi, kam įdomu fantastika, futurizmas, technologijos ir kūryba.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2018, 4:38 PM

Šeštadienį vyksiančiame nemokamame renginyje bus galima išgirsti pranešimų apie fantastinę literatūrą bei realybe tampančią fantastiką, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, žaisti žaidimus, dalyvauti fantastikos protmūšyje ir kituose konkursuose.

Lietuvos fantastinės kūrybos ir idėjų festivalis „Lituanicon“ šiemet organizuojamas jau 29-ąjį kartą. Šių metų renginio tema – „Lietuva fantastiška!“

Pranešimus renginyje skaitys tiek Lietuvos atstovai, tiek svečiai iš užsienio. Tarp pastarųjų – dr. Aleksandra Mochocka iš Lenkijos, kuri pasakos apie biopanko pasaulius fantastinėje kūryboje. Taip pat – britų humoristinės fantastikos rašytojas ir literatūrologas Adamas Robertsas, kuris nagrinės etikos temą vieno populiariausių pasaulio rašytojų – Terry Pratchetto – kūryboje.

Renginio metu bus galima išgirsti ir dar negirdėtų faktų apie Lietuvos fantastikos istoriją, susipažinti su genų inžinerija, išbandyti virtualiąją realybę, dalyvauti kūrybinėse fantastikos apsakymo dirbtuvėse, išmėginti daug stalo bei vaidmenų žaidimų. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos nariai pristatys įvairius savo kuriamus ir jau sukurtus, ne vieną apdovanojimą pelniusius kompiuterinius žaidimus.

Renginyje taip pat bus galima susidurti su į fantastikos pasaulį persikėlusiais Lietuvos herojais: magu Mikalojumi Konstantinu Čiurlioniu, kosminiu karžygiu Jo Didenybe Karaliumi Mindaugu ir kiberpanko pasaulyje atsidūrusiu Vytautu Kernagiu.

Renginys visai šeimai

„Ateinant į Lituaniconą nereikia baimintis, kad jūsų mažasis „Hobito“ fanas nuobodžiaus. Festivalyje veiks speciali vaikams skirta erdvė, kur jie galės leisti laiką su bendraamžiais, klausytis istorijų, piešti ir spręsti fantastiškus galvosūkius. Tėveliai galės būti visiškai ramūs – kol jie patys gilinsis į genų inžinerijos ar maginės fantastikos paslaptis, jų vaikai taip pat nenuobodžiaus“, – teigia renginio organizatoriai.

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti svetainėse www.lituanicon.lt ir www.facebook.com/lituanicon.

Renginys vyks gegužės 5 d. Vilniuje, Socialinių mokslų kolegijoje (Kalvarijų 137E). Įėjimas į renginį (taip pat ir išėjimas iš jo) – nemokamas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.