Druskininkų kultūros centro projektavimo darbai baigti, statybos prasidės dar šiemet

Lietuvos ir Druskininkų kultūriniam gyvenimui itin reikšmingo objekto – Druskininkų kultūros centro – projektavimo darbai baigti. Praėjusią savaitę gavus teigiamą techninio projekto ekspertizės išvadą, teisės aktų nustatyta tvarka Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė patvirtino techninį projektą. Tai reiškia, kad techninis projektas atitinka visus reikalavimus. Šiuo metu rengiamasi skelbti tarptautinį rangos darbų konkursą.

Druskininkų savivaldybė planuoja dar šiais metais savo lėšomis pradėti kultūros centro statybas. 
Druskininkų savivaldybė planuoja dar šiais metais savo lėšomis pradėti kultūros centro statybas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 1:31 PM

Druskininkų kultūros centro projektavimo darbai pradėti 2017 metų sausį. Tuomet Druskininkų savivaldybės vadovai akcentavo, kad rengiant projektą bus siekiama maksimalios kokybės ir geriausių rezultatų, nes Druskininkai kultūrinį turizmą nuosekliai plėtoja tarptautiniu lygiu, o tam būtina sukurti daugiafunkcę, modernią, tarptautiniams renginiams pritaikytą erdvę.

Rengiant Druskininkų Kultūros centro techninį projektą buvo rengiami reguliarūs pasitarimai bei konsultuojamasi su panašių pasaulinio lygio objektų statybų ir įrengimo patirtį turinčiais tarptautiniais ekspertais.

Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas pabrėžė, kad rengiant techninį projektą pirmiausia buvo išanalizuoti Lietuvos ir užsienio pavyzdžiai, o visi sprendiniai – net ir smulkiausi –detaliai derinti net keletą kartų.

„Nuo techninio projekto parengimo priklauso tolesnių darbų kokybė, objekto patrauklumas ir sėkmė, todėl derinome labai daug iš pirmo žvilgsnio galbūt nepastebimų, bet labai reikšmingų sprendinių“, – sakė R.Malinauskas.

Druskininkų savivaldybė planuoja dar šiais metais savo lėšomis pradėti šio reikšmingo objekto statybas.

„Norime Druskininkuose rengti aukščiausius standartus atitinkančius renginius, priimti geriausius šalies ir užsienio atlikėjus. Turime masinių renginių organizavimo patirtį, kurorto infrastruktūra pritaikyta dideliems žmonių srautams. Modernus kultūros centras padėtų stiprinti ir Druskininkų, ir Lietuvos kultūrinį įvaizdį“, – pabrėžė meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.